Elokuisia linjanumeroita kiinnitetään Vantaan bussipysäkeille toukokuusta alkaen

Vantaan bussilinjaston uudistus elokuussa muuttaa myös bussien linjanumerot. Osa tutuista numeroista jää käyttöön, mutta linjojen reitteihin tulee muutoksia. Uusien linjanumeroiden vaihto pysäkkien linjakilpiin alkaa jo toukokuussa, sillä kaikkien kilpien vaihtamiseen pitää varata aikaa.

Pysäkkien linjakilvet vaihdetaan kesän aikana vastaamaan 10.8. tilannetta. Samalla kun pysäkin kilvet vaihdetaan, pysäkin ilmoitustaululle kiinnitetään asiasta kertova juliste. Tiedot pysäkiltä kesällä kulkevista busseista löytyvät Reittioppaasta ja useilla pysäkeillä myös pysäkkikohtaisista aikatauluista.

Vantaan bussilinjasto uudistuu perusteellisesti 10. elokuuta, kun HSL:n liikenteessä siirrytään syysaikatauluihin. Liikenne Kehäradalla alkaa heinäkuun alussa. Kehärata yhdessä Vantaan bussilinjaston kanssa muodostaa kokonaisuuden, jossa Kehäradan tiheästi liikennöitävät junat toimivat runkoverkkona, jolle bussit tarjoavat liityntäyhteyden.

HSL yhtenäistää bussien linjanumerot

Koko HSL-alueen linjanumerot uudistuvat vähitellen muiden uudistusten tahdissa. Linjanumerointia yhtenäistetään siten, että kukin numero on käytössä vain yhdellä bussilinjalla koko HSL-alueella. Nykyisin kuntien sisäiset linjat on numeroitu kuntakohtaisesti, ja numerot ovat osin päällekkäisiä. Esimerkiksi numero 43 on käytössä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Päällekkäisyys saattaa aiheuttaa sekaannusta esimerkiksi sähköisiä aikatauluja käytettäessä.

Linjanumerointi uudistetaan samaan aikaan muun merkittävän linjastouudistuksen kanssa. Vantaalla ja Keravalla se tehdään elokuussa 2015, Espoossa ja Kauniaisissa, kun Länsimetron liikennöinti alkaa 2016. Sipoossa ja Kirkkonummella linjanumerointi on jo uuden mallin mukainen. Helsingissä linjanumerointia ei ole tarkoitus juurikaan muuttaa. Tämä on perusteltua, sillä Helsingin linjaston matkustajamäärät ovat suurimmat ja numerointi on ollut nykyisenlaisena käytössä pisimpään.

Lue lisää Vantaan bussilinjaston uudistuksesta