Kehäradan avautuminen muuttaa lähijunien aikatauluja 1.7.

Helsingin seudun lähijunaliikenne muuttuu merkittävästi 1.7., kun liikennöinti Kehäradalla alkaa. Lähijunien aikataulut muuttuvat kaikilla linjoilla H-, R-, Z- ja Y-junia lukuun ottamatta, ja M-junatunnus poistuu käytöstä kokonaan. Uusia asemia otetaan käyttöön Vantaankosken ja Hiekkaharjun välisellä uudella rataosuudella.

Keskiviikosta 1.7. alkaen Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat. I-juna kulkee Helsingistä Tikkurilan kautta lentoasemalle ja siitä edelleen Myyrmäen kautta takaisin Helsinkiin, ja P-juna saman reitin vastakkaiseen suuntaan. Junat pysähtyvät kaikilla matkan varrella sijaitsevilla asemilla ja kulkevat arkisin ja lauantaisin päiväsaikaan kymmenen minuutin välein ja muina aikoina hieman harvemmin.

Kehäradan varressa avautuu 1.7. neljä uutta asemaa: Vehkala, Kivistö, Aviapolis ja Leinelä. Lentoaseman rautatieasema avataan viimeistään 10. heinäkuuta, kun aseman Tietotien puoleinen sisäänkäynti on saatu valmiiksi. Sitä ennen junamatkustajat pääsevät lentoasemalle ilmaisella, jatkuvasti liikennöivällä liityntäbussilla Aviapoliksen asemalta.

10. heinäkuuta alkaen junat pysähtyvät myös Lentoaseman rautatieasemalla, mutta aseman terminaalin puolella sijaitseva sisäänkäynti otetaan käyttöön vasta myöhemmin syksyllä. Lisätietoa lentoaseman liikennejärjestelyistä on luettavissa täällä.

Ensimmäinen Kehärataa kulkeva juna lähtee Helsingin päärautatieasemalta keskiviikkona 1.7. kello 3.59. Se on I-juna Tikkurilan kautta Aviapolikseen ja siitä edelleen Myyrmäen kautta takaisin Helsinkiin.

Tutustu lähijunien aikatauluihin täällä.

Päärata: Muutoksia K-, N- ja T-junille

K-juna (Helsinki–Kerava) alkaa liikennöidä myös päiväliikenteessä kaikkina viikonpäivinä. Samalla reitillä liikennöivä, jokaisella asemalla pysähtyvä N-juna kulkee 1.7. alkaen vain myöhäisiltoina sekä varhais- ja viikonloppuaamuina.

Kaikilla asemilla pysähtyvä T-juna (Helsinki–Riihimäki) kulkee edelleen tuttuihin aikoihin (varhain aamulla, myöhään illalla ja öisin), mutta myöhäisillan ja yöliikenteen aikataulut muuttuvat. Yöllä 30.6.-1.7. T-junan lähdöt Helsingistä kello 0.31 ja 1.31 ajetaan vielä 30.6. päättyvien aikataulujen mukaan.

R-, H- ja Z-junien aikataulut pysyvät ennallaan.

Rantarata: L-junien liikenne lisääntyy

Rantaradalla suurin muutos koskee L-junia (Helsinki–Kirkkonummi, pysähtyy jokaisella asemalla), jonka liikennöinti alkaa iltaisin kaikkina viikonpäivinä jo noin kello 22.30. Myös varhais- ja viikonloppuaamuina L-juna liikennöi aiempaa pidempään. Yöllä 30.6.-1.7. L-junan lähdöt Helsingistä Kirkkonummelle kello 0.47 ja 1.47 ajetaan vielä 30.6. päättyvien aikataulujen mukaan.

Samalla A-, E-, S- ja U-junien liikennöintiaika lyhenee vastaavasti.

Y-junien aikataulut pysyvät ennallaan.

HSL-alueen lähijunainformaatio siirtyy HSL:n ilmeeseen

Heinäkuun alusta alkaen myös lähijunakartat ja HSL-alueella sijaitsevien asemien aikataulujulisteet siirtyvät HSL:n vastuulle. Esimerkiksi lähijunien sisällä olevat ja asemien infotauluissa sijaitsevat niin kutsutut junajanat ovat vastaisuudessa HSL:n ilmeen mukaisia.