Matkustajat pääsevät koskettamaan – HSL:n uuden laitteiston koekäyttö alkaa ensimmäisessä bussissa huomenna

Ensimmäinen HSL:n uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän mukainen laitteisto on asennettu tänään bussiin.

Uusi kuljettajan myyntilaite ja matkakortinlukija bussissa

Uusi kuljettajan lipunmyyntilaite ja matkakortinlukija bussissa.

Uutta laitteistoa kuljettava auto lähtee liikkeelle tiistaina 5.4. kello 7.05 Henttaalta ja liikennöi Espoon sisäisellä linjalla 16. Päivän aikataulu löytyy täältä http://aikataulut.reittiopas.fi/linjat/fi/e16.html Tulevana viikonloppuna auto kulkee myös linjalla 105.

Koekäytössä ovat nyt kuljettajan lipunmyyntilaite, kuljettajan infopääte, asiakkaiden matkakortinlukija sekä seuraavan pysäkin nimen kertova näyttö.

Asiakas tunnistaa koekäytössä mukana olevan bussin kyljessä olevista teippauksista. Asiakkaille kerrotaan koekäytöstä myös muun muassa pysäkkijulisteissa.

Miten uudistus etenee?

Matkustajat voivat koekäyttää uutta laitteistoa Åbergin Linjan busseissa Espoon sisäisillä linjoilla 16, 16 A ja 16B sekä seutulinjoilla 105 ja 565. Laitteisto asennetaan ensin yhteen bussiin ja sitten vaiheittain kaikkiin 12:een liikennöitsijän bussiin.  Koekäytössä on mukana huhti-toukokuun aikana myös muutama raitiovaunu linjalla 1 sekä juna. Matkakortinlukijaa koekäytetään myös Kalasataman metroasemalla huhtikuun aikana. Koekäytön aikana järjestelmän toimivuutta testataan ja siihen tehdään korjauksia ja tarvittavia muutoksia.

Hyväksytyn koekäytön jälkeen aloitetaan uusien matkakortinlukijoiden laajamittainen asennus toukokuun lopussa 2016. Samalla asennetaan muut busseihin tulevat tietokoneet ja kuljettajan laitteet sekä seuraavan pysäkin näytöt. Asennusten on arvioitu kestävän noin 9 kuukautta. Laitteisto asennetaan yhteensä 1500 HSL-alueen bussiin sekä raitiovaunuun ja junavaunuun.

Lue lisää uudistuksesta HSL:n www.hsl.fi/uudetlaitteet -sivustolta. Sivustolla voi harjoitella matkakortinlukijan käyttöä etukäteen. Myös palvelupisteistä löytyy harjoitteluun tarkoitettuja lukijoita.