Mobiililippu halpenee elokuussa

Tekstiviestilipun hinta nousee

Päivitetty 27.6.2016

HSL Mobiililipun hinta halpenee ensi elokuussa, kun syysliikenne alkaa. Samaan aikaan tekstiviestilipun hinta kallistuu.

Hintamuutoksen jälkeen puhelimella tilattava Helsingin sisäinen lippu maksaa 2,90 euroa, osti sen sitten HSL Mobiililippu -sovelluksella tai tekstiviestillä. Lipun saa 10 prosenttia halvemmalla kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettavan sisäisen lipun, joka maksaa 3,20 euroa. Yöllä puhelimella tilattavat liput maksavat normaalin yökertalipun verran.

Marraskuussa käyttöönotetun mobiililipun voi tilata älypuhelimeen ladattavalla maksuttomalla HSL Mobiililippu -sovelluksella. Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Lippu on voimassa 80 minuuttia. Kolmen vyöhykkeen lipun vaihtoaika on 100 minuuttia.

Tekstiviestilippu taas tilataan tekstiviestinä kännykkään, ja se on voimassa tunnin ostohetkestä. Sillä voi matkustaa vain Helsingin alueella raitiovaunuissa, metrossa, Suomenlinnan lautalla, junaliikenteessä, metron itäisillä liityntäbussilinjoilla ja runkolinjan 560 busseissa. Kertalipun voi tilata tekstiviestinä kännykkään. Tilatut liput veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL Mobiililipun kehittäminen jatkuu, ja tavoitteena on, että mobiililippu korvaa vähitellen tekstiviestilipun.

”Älypuhelimeen ladattava mobiililippu on osoittautunut onnistuneeksi tuotteeksi. Lippu on helppo tilata ja tarkastaa. Seuraavaksi sovellukseen lisätään uusia maksutapoja kuten pankki- ja luottokortit. Maksukortilla myös ulkomaalaiset – esimerkiksi Lentoasemalta Kehäradalle jatkavat turistit – voivat ostaa mobiililippuja”, HSL:n Matkustajapalvelut-osaston johtaja Pirkko Lento sanoo.

HSL Mobiililipun ja tekstiviestilipun hinnat
Lippu Uusi hinta 15.8.2016 alkaen Vanha hinta 14.8.2016 asti
Tekstiviestilippu/Helsinki 2,90 euroa 2,60 euroa
Mobiililippu, sisäiset liput 2,90 euroa 3,20 euroa
Mobiililippu, seutulippu 5,00 euroa 5,50 euroa
Mobiililippu, Lähiseutu 2 5,00 euroa 5,50 euroa
Mobiililippu, Lähiseutu 3 7,20 euroa 8,00 euroa

 

 

 

 

 

 

 

 

Yöllä kello 2–4.30 tilatuista lipuista peritään yökertalipun hinta: 5,00 euroa (sisäinen), 7,00 euroa (seutulippu, lähiseutu 2) tai 10,00 euroa (Lähiseutu 3)