Uudet matkakortinlukijat on nyt asennettu kaikille metroasemille

Uudet matkakortinlukijat on asennettu kaikille nykyisen metrolinjan asemille. Kortinlukijat ovat toimineet hyvin. Käytössä on kaikkiaan 85 lukijaa. Metroasemilla on ollut opastajia sekä kirjallisia käyttöohjejulisteita auttamassa matkustajia uuden laitteen käytössä, koska uuden lukijan käyttö poikkeaa jonkin verran edeltäjästään. Matkakortinlukijoiden vaihtuminen on osa HSL:n lippu- ja informaatiouudistusta.

Busseihin uusia laitteita on asennettu vajaat sata. Asennukset käynnistyivät Åbergin linjan ja Nobinan busseista ja ensi viikolla asennukset laajenevat Helsingin Bussiliikenteen busseihin. Syyskuussa mukaan tulevat Pohjolan Liikenteen ja Transdevin bussit.
Liikennevälineissä asennustöihin kuluu enemmän aikaa, sillä busseihin asennetaan kerralla viisi laitetta; kuljettajan lipunmyyntilaite, kuljettajanpääte, matkakortinlukija, VoIP-luuri ja seuraavan pysäkin näyttö.

Uusi laitteisto välittää reaaliaikaista tietoa bussin kulusta sekä asiakkaille että liikenteen seurantaan.

Uudet lukijat on asennettu myös kahteen Flirt-junaan ja yhteen SM4-junaan. Lisäksi liikkeellä on neljä uusilla lukijoilla varusteltua raitiovaunua.

Asennukset jatkuvat loppuvuoden ajan. Siirtymäkauden ajan käytössä on sekä uusia että vanhoja lukijoita.

Uuden kortinlukijan käyttö on erilaista kuin vanhan. Kausilippujen käyttäjät näyttävät lippua lukijalle entiseen tapaan. Arvolippua ostettaessa valitaan ensin matka, hyväksytään valinta OK:lla ja vasta lopuksi näytetään laitteelle matkakortti.

Lue lisää uudistuksesta www.hsl.fi/uudetlaitteet. Sivustolla on myös virtuaalinen matkakortinlukija, jolla voi harjoitella uuden lukijan käyttöä.

HSL:n Youtube-kanavasta löytyy myös käyttöohjevideoita.

Voit tutustua käyttöohjeeseen myös esitteestä