HSL Mobiililippu -sovellus palkittiin Slushissa

Mobiililippu on paras Mobiilimaksua hyödyntävä sovellus

HSL Mobiililippu -sovellus palkittiin keskiviikkoiltana teknologia- ja yritystapahtuma Slushin Paras Mobiilipalvelu 2016 -kilpailussa Helsingin messukeskuksessa. Kilpailussa oli mukana 142 palvelua.

Kilpailussa oli oma sarjansa palveluille, jotka hyödyntävät Mobiilimaksua, suomalaisten matkapuhelinoperaattorien tarjoamaa uutta maksutapaa. HSL:n Mobiililippu-sovellus oli sarjan paras. Mobiilimaksun odotetaan yleistyvän voimakkaasti digitaalisten sisältöjen ja esimerkiksi matkalippujen ostamisessa.

HSL Mobiililippu -sovellusta on ladattu 250 000 puhelimeen, ja lippuja myydään noin 52 000 viikossa.

Mobiililippu on pian mukana myös MaaS (Mobility as a Service) -yritysten palveluissa. Liikkumista palveluna tarjoava yritys voi tehdä HSL:n kanssa sopimuksen, jossa mobiililipun voi ostaa HSL:n matkustusalueille matkaketjuyrityksen kautta.

Mobiililipun voi pian maksaa mobiilimaksun lisäksi myös maksukortilla.

HSL palkitsi Slushissa kaupunkipyöräpalvelun

HSL taas palkitsi itse Slushin sivutapahtumassa, Ultrahack-koodaustapahtumassa, Citybike Deposit -projektin. Liikennevirasto palkitsi Stop 2.0 –sovelluksen, joka pysäyttää bussin oikealla pysäkillä. HSL:n ja Liikenneviraston yhdessä asettamassa haasteessa etsittiin älykkäitä keinoja liikkumispalveluiden yhdistämiseen ja personointiin.

Citybike Deposit –projekti ideoi viikonlopun aikana sovelluksen, jolla palkitaan ihmisiä siitä, että he ajavat kaupunkipyörät tyhjille asemille täysien sijaan. Näin muun muassa säästetään kaupunkipyörien siirtokustannuksissa ja kannustetaan ihmisiä liikkumaan enemmän.

Sarjan tuomaristo arvosti sitä, kuinka projektitiimin viikonlopun aikana kehittämä sovellus kannustaa matkustajia osallistumaan palvelun tuottamiseen ja auttaa toteuttamaan laadukkaampaa palvelua vähäisemmillä kustannuksilla. Ratkaisu myös lisäisi ekologisuutta ja kannustaisi pyöräilyyn ja kävelyyn.