Juhlija – muista tämä, kun matkustat Helsingissä uutenavuotena!

Uutta vuotta juhlitaan tulevana lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Erityisesti juhlinta näkyy Kansalaistorin ja Töölönlahden ympäristössä, jossa vietetään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden avajaisia.

Paikalle odotetaan kymmeniätuhansia ihmisiä, mikä näkyy myös liikennejärjestelyissä. Lähijunilla on runsaasti lisäliikennettä, ja metro kulkee miltei kolme tuntia tavallista pidempään – viimeinen juna kohti Itä-Helsinkiä lähtee keskustasta noin puoli kolmelta. Myös busseilla on lisälähtöjä.

Juhlat aiheuttavat myös poikkeusreittejä joukkoliikenteeseen 31.12.2016 klo 20 – 1.1.2017 klo 2. Tuona aikana Mannerheimintie on suljettu kaikelta liikenteeltä Runeberginkadun ja Arkadiankadun väliltä, ja myös Elielinaukion bussiterminaali on poissa käytöstä.

Tästä syystä normaalisti Mannerheimintietä kulkevat raitiovaunut ja normaalisti Elielinaukiolta liikennöivät bussit siirtyvät kiertoreitille: raitiovaunut 4, 7A, 7B ja 10 kulkevat Runeberginkadun ja Arkadiankadun kautta, Helsingin sisäiset Elielinaukion bussit Kampin Runeberginkadulle ja Elielinaukion seutulinjat Hakaniemeen.

Myös Postikatu suljetaan liikenteeltä kello 21, ja sieltä lähtevät bussit (20N, 21V, 39N) kulkevat Kampista kello 2:een asti.

Kun saavut keskustaan

Varaa matkaan tarpeeksi aikaa. Ihmisiä on liikkeellä etenkin keskustan suuntaan huomattavasti normaalia enemmän. Jos matkustat kello 20:n jälkeen, huomioi, että Mannerheimintie Oopperan eteläpuolella ja Elielinaukio on suljettu liikenteeltä.

Normaalisti Elielinaukiolle kulkevat Helsingin sisäiset bussit ajavat poikkeuksellisesti Runeberginkatua pitkin Kamppiin, josta voit kävellä määränpäähäsi tai jatkaa matkaa vaikkapa metrolla.
Normaalisti Elielinaukiolle kulkevat seutulinjat ajavat poikkeuksellisesti reittiä Mannerheimintie–Helsinginkatu–Wallininkatu–Toinen linja–Hakaniemi. Myös Hakaniemestä voit jatkaa matkaa metrolla.
Voit myös nousta bussista Töölön kisahallin pysäkillä ja jatkaa matkaa jalan – Töölönlahdellakin on paljon juhlaohjelmaa – tai hypätä ratikan kyytiin Oopperan pysäkiltä.

Lauttasaaresta saapuva linja 21V ei aja Asema-aukiolle asti vaan jää Kampin terminaaliin kello 21 alkaen.

Kun lähdet keskustasta

Lähijunilla, metrolla ja busseilla on runsaasti lisäliikennettä uudenvuodenyönä.

P-, I-, L- ja N-junat kulkevat normaalia tiheämmin ja pidempään: viimeinen P-juna lähtee klo 4.16, viimeinen L-juna klo 5.01, viimeinen N-juna klo 4.48. P- ja I-junat ovat lisäksi kolmen yksikön mittaisia normaalin yhden yksikön sijaan klo 0.46–3.46. Nämä pitkät P- ja I-junat eivät kuitenkaan pysähdy Ilmalassa, sillä ne joutuvat poikkeuksellisen pituutensa vuoksi käyttämään Pasilassa eri raidetta kuin tavallisesti.

Metro kulkee lähes kolme tuntia normaalia pidempään. Viimeinen juna Ruoholahdesta kohti Mellunmäkeä lähtee kello 2.31 ja kohti Vuosaarta klo 2.26.

Myös busseilla on lisäliikennettä.

Bussit palaavat Elielinaukiolle aamuyöllä klo 2. Sitä ennen Elielinaukion bussit kulkevat Kampin Runeberginkadulta laiturista 70 (Helsingin sisäiset linjat 40, 43 ja 63) ja Hakaniemestä Hakaniemen torikadun pysäkiltä 2502 (seutulinjat).
Nämä bussit palaavat normaalille reitilleen Töölön kisahallin pysäkistä alkaen, jonne pääset ratikalla tai jalan. Voit myös matkustaa metrolla näiden bussien lähtöpaikkaan Hakaniemeen tai Kamppiin. Metro kulkee keskustassa viiden minuutin vuorovälillä.

Liikennevälineiden tarkat kulkutiedot uudenvuodenyönä löydät HSL:n Reittioppaasta: reittiopas.fi

HSL toivottaa kaikille matkustajilleen erinomaista uutta vuotta!

---

Lisätietoa joukkoliikennejärjestelyistä HSL:n liikennetiedotteessa: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2016/hsln-liikenne-uutenavuotena-lisalahtoja-ja-poikkeusreitteja-9510

Lisätietoa Suomi 100 -avajaisista tapahtuman kotisivuilla: suomifinland100.fi/avajaiset