Pyöräjoulussa palkittiin työmatkapyöräilijöitä

Helsingissä toista kertaa järjestetty Pyöräjoulu-tapahtuma houkutteli paikalle aamuhämärissä klo 7-9 noin 150 iloista työmatkapyöräilijää. Joulupukki saapui tapahtumaan poron sijaan maastopyörällä. Asema-aukiolla oli tarjolla riisipuuroa ja glögiä kaikille polkupyörällä tulijoille ja mantelin puurostaan löytänyt Jonas Hafren palkittiin Suomen Työsuhdepyörän lahjoittamalla nastarenkaisella Jopolla.

“Tapahtuman tarkoitus oli nostattaa pyöräilijöiden joulumieltä ja muistuttaa talvella pyöräilyn virkistävästä vaikutuksesta. Pyöräily on talvellakin usein nopein ja ennen kaikkea hauskin tapa liikkua kaupunkiympäristössä. Myös pyöräväylien talvihoito on kohentunut monessa kaupungissa ja esimerkiksi Helsingissä talvella pyöräilijöiden määrä on jopa kaksinkertaistunut joillakin reiteillä,” sanoo Pyöräilykuntien verkosto toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Pyöräjoulun järjestivät Pyöräilykuntien verkosto ja Helsingin seudun liikenne HSL yhteistyössä Helsingin kaupungin, Pyöräliiton ja Helsingin Polkupyöräilijöiden kanssa.

Pyöräily on osa joukkoliikennettä

HSL oli mukana Pyöräjoulun järjestelyissä, koska pyöräilyn edistäminen on vahvasti kuntayhtymän agendalla. HSL kehittää yhdessä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa liityntäpyöräpysäköintiä. Pyöräpysäköinnin määrää ja laatua lisätään ja opastusta sekä pyöräparkkien merkintöjä parannetaan. Lisäksi pyörän kuljetusta joukkoliikennevälineissä selkiytetään. Metrojuniin tulee isot pyörätarrat, jotka ohjaavat kulkemaan pyörän kanssa oikeista ovista. Tänään julkistettiin myös kaupunkipyöräasemien paikat ensi kaudelle. Niihin voi tutustua kaupunkipyöräkartalla.  ”Pyörä ja joukkoliikenne ovat hyvin käteviä kulkutapoja ja erityisen toimivia täällä pääkaupunkiseudulla,” toteaa HSL:n johtava liikkumisen ohjauksen asiantuntija Tarja Jääskeläinen.