Raideaforismit pohtivat tänä vuonna tiedettä

HSL, HKL ja Suomen aforismiyhdistys tuovat jo perinteeksi tulleeseen tapaan mietelauseet kiskoille. Aforismeja voi lukea metrojunien ja raitiovaunujen sähköisiltä näytöiltä tammikuun 2. päivästä alkaen kuukauden puoliväliin asti. Mietelauseet nousevat raiteille jo yhdeksännen kerran.

Aforismien teemana on tällä kertaa tiede. Tieteen päivät ja Suomen aforismiyhdistys järjestivät vuoden 2015 lopussa tiedeaforismikilpailun. Kilpailun alkuperäisenä innoittajana oli vuoden 2010 Lontoo. Suurakaupungin metrossa näkyi tuolloin kuuluisien tiedemiesten mietelauseita, koska tiedeakatemia Royal Society täytti 350 vuotta.

Raiteille on valittu tiedeaforismikilpailun nasevimmat oivallukset. Mukana on 25 mietelausetta 12 kirjoittajalta.

”Raideaforismikampanja ajoittuu samaan aikaan, kun Tieteen päivät viettää 40-vuotisjuhliaan”, Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtaja Marko Laihinen kertoo. ”Maailma on väärällään mutu-tietoa, harhauskomuksia ja helppojen vastausten etsimistä monimutkaisiin kysymyksiin. Jos aforismit herättävät matkustajat pohtimaan punnitun, tutkimukseen perustuvan tiedon merkitystä, ne ovat tehtävänsä täyttäneet.”