Siuntio päätti HSL:ään liittymisestä

HSL ottaa 1.1.2018 askeleen länteen, sillä Siuntion kunnanvaltuusto teki maanantaina 30.1. päätöksen kuntayhtymään liittymisestä. Liittyminen saa lopullisen siunauksensa, kun HSL:n hallitus ja jäsenkunnat hyväksyvät sen. Tärkein peruste, miksi Siuntio haluaa mukaan, on junaliikenteen jatkuvuuden turvaaminen.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi toivottaa Siuntion tervetulleeksi.
”Siuntiolaiset pääsevät HSL:n lippujärjestelmän piiriin, joten heillä on mahdollisuus matkustaa samalla lipulla kaikkien tulevan kahdeksan HSL-kunnan alueella”, Rihtniemi sanoo. ”Samalla HSL tuo joukkoliikenteen tilaamisen ja suunnittelun osaamisensa myös siuntiolaisten käyttöön.”

Lähijunaliikenteen turvaaminen on tärkein syy, miksi Siuntio haluaa mukaan. HSL:n viimeisimpien käytössä olevien tietojen mukaan 45 prosenttia Siuntion työllisistä kävi töissä pääkaupunkiseudulla. Helsinkiin suuntautuneista matkoista jopa 44 prosenttia tehtiin junalla. HSL on järjestänyt Siuntion ja Helsingin välisen lähijunaliikenteen keväästä 2016 lähtien.
 
”HSL tuo liikenteen hoitoon luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä, joka vaikuttaa muun muassa siihen, missä ihmiset päättävät asua”, Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa sanoo. ”Uskon, että pitkällä tähtäimellä myös joukkoliikenteemme palvelutaso paranee.”

Kun Siuntio liittyy mukaan, se on reilulla 6 000 asukkaallaan HSL-kunnista pienin.
”Pienen kunnan on parempi olla mukana päättämässä asioista kuin yksin ulkona”, Isotupa toteaa.