Espoossa poljetaan ensi vuonna seitsemälläsadalla kaupunkipyörällä

Espoossa kokeiltiin kaupunkipyöriä toukokuusta alkaen, ja pyörien määrä kasvaa ensi keväänä moninkertaiseksi. Käytössä on silloin 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa.

Kaupunkipyöriä oli tänä vuonna liikenteessä Matinkylän ja Olarin alueilla kaiken kaikkiaan 100 ja pyöräasemia oli 10.  Pyörät ja asemat olivat lainassa Helsingin kaupungin liikennelaitokselta.

Kokeilun tulokset vastasivat odotuksia. Pienen ja irrallisen kaupunkipyöräverkoston käyttäjämäärä jäi verraten pieneksi, mutta pyörille oli kuitenkin kysyntää kauden alusta alkaen. Matkoja tehtiin noin 760 viikossa.

Ensi vuonna käyttäjiä voi odottaa olevan huomattavasti enemmän. Kaupunkipyörien käyttö painottui vapaa-aikana tehtäviin matkoihin, mutta ensi vuonna ne palvelevat myös metron liityntäliikenteessä.

Espoon kaupunkipyörien toimittajaksi valittiin CityBike Finland Oy. CityBike Finland vastaa Espoon kaupunkipyöräjärjestelmän toteuttamisesta ja operoinnista vuosina 2018–2025.

Valittu toimija vastaa myös Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmästä, mikä mahdollistaa järjestelmien yhteensovittamisen. Tämä kuitenkin edellyttää vielä sopimusta HKL:n, CityBike Finlandin ja Espoon kesken.

Lue lisää Espoon sivuilta