Etelä-Espoon ja Lauttasaaren uudet bussilinjat ovat toimineet suunnitelmien mukaan

Metron uudet liityntälinjat ovat toimineet Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa pitkälti ilman ongelmia. HSL kuitenkin seuraa koko ajan palautteita, linjojen ajoaikoja ja matkustajamääriä. Ensimmäiset pienet korjaustoimet ovat jo suunnitteilla.

Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussiliikenne uudistui täysin 3.1., kun bussit siirtyivät ajamaan metron liityntäliikennettä. HSL:ssä on sen jälkeen kiinnitetty erityistä huomiota siihen, miten liikenne uusilla bussilinjoilla on sujunut.

Valtaosin liikenne on kulkenut suunnitelmien mukaan, mutta joillain lähdöillä on havaittu tavallista suurempaa kuormittumista. Muutostoimien suunnittelu on jo käynnistetty: osalle ruuhkaisimmista lähdöistä siirretään tilavampaa telibussikalustoa, ja lisäksi tietyillä osuuksilla harkitaan vuorovälin tihentämistä.

Esimerkiksi linjalla 111 tullaan siirtymään arki-iltapäivinä tiheämpään 10 minuutin vuoroväliin nykyistä aiemmin koululaisyhteyksien parantamiseksi. Myös Lauttasaaren liityntäliikenteen matkustajamääriä seurataan.

HSL pyrkii myös parantamaan bussiliikenteen täsmällisyyttä uusilla linjoilla, kun ajoajoista saadaan lisää dataa.

Ensimmäinen korjaus uuden bussiliikenteen aikatauluihin tulee voimaan maanantaina 22.1., kun Lauttasaareen kulkevan bussilinjan 20 viimeinen lähtö Ruoholahdesta muutetaan linjaksi 20N Asema-aukiolta. Näin ero metron viimeisen lähdön ja yöbussin ensimmäisen lähdön välillä ei muodostu liian suureksi. Vastaava korjaus on myöhemmin luvassa myös Espoonlahden suunnan yölinjalle 146N.

Tämän lisäksi linjalle 145 lisätään myöhäisillan vuoro Suvisaaristoon ja linjalle 531 (Tiistilä–Matinkylä–Olari–Espoon keskus–Jorvi) yksi aamuvuoro.