Matinkylän metroasemalla vaihdetaan liukuportaiden kulkusuuntaa aamun ruuhkatunneiksi

Matinkylän metroasemalla muutetaan kokeiluluonteisesti liukuportaiden kulkusuuntaa aamun ruuhkatuntien ajaksi. Liukuportaiden kulkusuuntaa muutetaan niin, että kaksi liukuporrasta vie alas laituritasolle ja yksi laiturilta lippuhallitasolle.

Kyseessä on kokeilu, jonka metroa operoiva Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL toteuttaa maanantaista perjantaihin 22.-26. tammikuuta aamun ruuhkatuntien aikana klo 7-9. Loppupäivän ajaksi liukuportaiden kulkusuunnat palautetaan ennalleen, eli kaksi liukuporrasta vie ylöspäin ja yksi alaspäin.

Portaiden kulkusuuntaa ei ole mahdollista muuttaa pysyvästi, koska laiturialueelle ei turvallisuussyistä saa ohjautua samanaikaisesti liikaa matkustajia. Normaalitilanteessa metroasemalla on oltava enemmän laiturialueelta ylöspäin kuin alaspäin vieviä liukuportaita. Ensi viikon kokeilun ajan Matinkylän asemalla on järjestyksenvalvojia opastamassa matkustajia. Järjestyksenvalvojat valvovat, että asemalaituri ei ruuhkaudu liikaa, ja pysäyttävät tarvittaessa toisen alaspäin vievän portaan.

Liukuportaat ovat Matinkylän asemalle ajoittain ruuhkautuneet. Ensi viikon kokeilun perusteella päätetään jatkotoimenpiteistä ruuhkien helpottamiseksi. Jo aiemmin ruuhkaisuutta helpotettiin muuttamalla liukuportaiden kulkusuunnat siten, että saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku laituritasolla ei risteä.