Hotellien vastaanotoista HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja

Useat Helsingin keskustassa ja lentokentän lähellä sijaitsevat hotellit alkavat myydä vastaanotoissaan HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja aikuisille ja lapsille.

matkailija

Useat Helsingin keskustassa ja lentokentän lähellä sijaitsevat hotellit alkavat myydä vastaanotoissaan HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja aikuisille ja lapsille. Yhteistyöllä sujuvoitetaan matkailijoiden liikkumista pääkaupunkiseudulla. Sopimuksen tehneitä hotelleja ja hotelliketjuja ovat Hotelli Helka, Hellsten hotellit Senate ja Parliament, Hilton-ketju, Scandic Hotels -ketju, sekä Kämp Collection Hotels Oy:n GLO Hotellit, Kämp, Klaus K, Lilla Roberts, Fabian, Haven ja St. George.
 
Hotellien vastaanotossa myydään HSL:n ennakkoon ostettavia matkalippuja, jotka matkustaja aktivoi näyttämällä sitä kortinlukijalle astuessaan liikennevälineeseen tai ennen metron laiturialueelle menoa. Myynnissä on aikuisten ja lasten lippuja ja vuorokausilippuja, joko Helsingin sisäisiä tai seutulippuja hotellista riippuen.

”Yhteistyö HSL:n kanssa on alusta alkaen ollut hyvin toimivaa ja sujuvaa”, kertoo hotellipäällikkö Maiju Nevaluoma Hilton Helsinki Kalastajatorpalta.
“Haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, ja vaivaton liikkuminen pääkaupunkiseudulla on tärkeää. Esitteet tiskillä ja mainos infotaululla opastavat vieraitamme kääntymään lipun ostossa henkilökunnan puoleen. Muutenkin hotellin vastaanotto on se paikka, josta kysellään paljon neuvoja kaupungin tarjonnasta ja siellä liikkumisesta. Mahdollisuus ostaa lippu suoraan hotellista on tärkeä lisäpalvelu niille vieraillemme, jotka käyttävät julkisia kulkuvälineitä”, kuvaa Nevaluoma.
  
HSL:n asiakasvastaava Leena Rautanen-Saari iloitsee, että hotellien kautta tavoitetaan paljon matkailijoita, jotka matkustavat ehkä harvoin pääkaupunkiseudulla.

Kerta- tai vuorokausilippujen lisäksi matkailijat voivat käyttää mobiililippua tai matkakorttia kaikissa HSL:n liikennevälineissä, raitiovaunussa, junassa, metrossa, busseissa tai Suomenlinnan lautalla. Junissa ja raitiovaunuissa ei enää myydä matkalippuja, joten niihin pitää hankkia lippu etukäteen.  Myyntipaikkoja ovat hotellien lisäksi kaikki R-kioskit, K-Citymarketit, Stockmann, Prismat sekä monet pienet kaupat ja kioskit pääkaupunkiseudulla.  Myyntipaikat löytyvät osoitteesta www.hsl.fi/myyntipaikkahaku