Ilmastofiksu kokeilu tuo eloa asemille

Fiksu Assa -tapahtuma muuttaa asemia ilmastoa säästävien tuotteiden ja palvelujen showroomiksi 18.–21.4.2018. Tapahtumassa on mukana kuusi kaupunkia: Helsinki (Oulunkylä), Espoo (Leppävaara), Vantaa (Aviapolis ja Tikkurila), Tampere (rautatieasema), Lempäälä (rautatieasema) ja Lahti (matkakeskus).

Fiksu assa - banneri

Lähes seitsemänkymmentä prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä syntyy kuluttajien päätösten ja valintojen seurauksena. Ilmastofiksua arkea lisääviä helppokäyttöisiä palveluja ja ratkaisuja tarvitaankin sinne, missä kaupunkilaiset liikkuvat.

Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua rautatieasemille pysyvästikin. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

”Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan uusia ideoita ja tekoja meiltä kaikilta. Fiksu Assa –tapahtumalla haluamme tukea rohkeita, ilmastofiksua arkea edistäviä kokeiluja, jotka ovat tärkeä osa kestävää kaupunkikehitystä”, sanoo asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Tikkurilan aseman palvelut pyöräilijöille parantuvat lähiaikoina, kun eteläisen alikulun yhteyteen avataan valvottu pyöräparkki. Vantaan kaupungin ylläpitämään parkkiin tulee noin 160 pyörätelinepaikkaa puolilämpimään ja kameravalvottuun tilaan sekä pyörien huoltopiste. Sisään pyöräparkkiin pääsee sen avauduttua HSL:n matkakortilla.  Parkkiin pääsee tutustumaan etukäteen perjantaina 20.4. kun vietetään Tikkurilan eteläisen alikulun avajaisia.

Katso tarkempi listaus Fiksu assa –tapahtumista täältä: https://www.asemanseutu.fi/fiksuassa/tapahtumapaikat/

 

Mikä Fiksu assa?

Fiksu Assa -tapahtuma on osa ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.