Kaupunkipyöräkausi alkaa – kaikilla asemilla ei heti pyöriä

Kaupunkipyörät palaavat Helsingin kaduille tiistain 3.4. aikana sitä mukaa kun yli sata asemaa saadaan täytettyä. Jalavatien, Töölönkadun ja Ulvilantien asemat odottavat vielä kadun puhdistusta ja Jäähallin asema katutöiden valmistumista ennen kuin ne saadaan käyttöön.

kaupunkipyörä2018

Lumi- ja jäätilanteen takia asemien asentaminen on ollut haastavaa.  Kun kaikki asemat on saatu asennettua paikoilleen, Helsingissä tulee olemaan tänä kautena 150 kaupunkipyöräasemaa ja 1 500 pyörää.

- Nyt on asennettu noin 120 asemaa. Jalavatien, Töölönkadun ja Ulvilantien asemat voidaan asentaa vasta katupuhdistuksen jälkeen. Myöskään Jäähallin pyöräasemaa ei voida asentaa, ennen kuin katutyöt sen sallivat, kertoo HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

Kaikilta asemilta ei myöskään heti tiistaiaamuna 3.4. löydy kaupunkipyöriä. CityBike Finland alkaa täyttää asemia pyörillä aamusta lähtien, mutta yli sadan aseman kiertäminen vie oman aikansa.

Talvinen sää kannattaa ottaa huomioon myös keltaisilla pyörillä ajellessa. Lumi ja jää sekä hiekoitushiekat aiheuttavat liukkautta, joten pyöräillessä tulee olla varovainen ja sopeuttaa vauhti kelin mukaan. Kaupunkipyörällä liikkuessa on noudatettava liikennesääntöjä, eikä esimerkiksi jalkakäytävällä saa pyöräillä.

Kausimaksu on 30 euroa – vapun jälkeen voi polkea Espoossa ja kaupunkien välillä

Maksu koko kaudesta, 3.4.–31.10.2018, on 30 euroa. Sillä saa polkea rajattomasti alle puolen tunnin matkoja. Pidemmästä yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan euro per puoli tuntia. Enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia kerrallaan. Koko kauden sijaan voi halutessaan ostaa käyttöoikeuden myös yhdeksi viikoksi 10 eurolla tai päiväksi viidellä eurolla. Myös niihin sisältyy puolen tunnin pyöräilyaika: jos matka kestää pidempään, veloitetaan lisämaksu.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena ja entistä laajemmalla alueella. Asiakas rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi 2.5. alkaen halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Espoo saa toukokuussa 70 pyöräasemaa ja 700 pyörää. Myöhemmin kesällä Espooseen asennetaan vielä 35 pyöräasemaa ja pyöriä tulee 350 lisää.

Voit rekisteröityä koko kaudeksi tai ostaa päivän tai viikon käyttöoikeuden. Palvelu löytyy uudistetuilta internetsivuilta hsl.fi/kaupunkipyörät.