Tekstiviestilipun ja Windows-puhelimien mobiililipun myynti päättyy 27.4.

HSL:n lippujen hinnoittelu muuttuu 27.4.2019, kun uudet vyöhykkeet korvaavat kuntarajoja noudattaneet matkustusalueet. Samassa yhteydessä tekstiviestilipun ja Windows-puhelimien mobiililipun myynti päättyy.

Uusiin vyöhykkeisiin siirryttäessä HSL yhtenäistää lippuvalikoimaa siten, että liput kelpaavat kaikissa joukkoliikennevälineissä. Nykyinen tekstiviestilippu kelpaa vain Helsingin alueella ja sielläkin vain osassa joukkoliikennettä, sillä lippu ei käy matkustamiseen kaikilla bussilinjoilla.

Tekstiviestilippu on päällekkäinen HSL-sovelluksen kertalipun kanssa. Valtaosa nykyisin käytössä olevista puhelimista on ns. älykännyköitä, joihin voi ladata HSL-sovelluksen. Myytyjen tekstiviestilippujen määrä on pudonnut jyrkästi kesästä 2018, jolloin HSL-sovellus otettiin käyttöön. Kesäkuussa 2018 tekstiviestilippuja myytiin reilut 11 000 kappaletta, kun tämän vuoden helmikuussa myytyjä lippuja oli 6 700.

HSL-sovelluksen voit ladata maksutta Android- ja iPhone-älypuhelimiin sovelluskaupasta. Sovelluksella voi ostaa lippuja kaikille HSL:n vyöhykkeille, ja liput kelpaavat kaikissa HSL:n kulkuvälineissä. Sovellus myös ohjaa suoraan reittihausta ostamaan oikean lipun. Lipun voi maksaa sovellukseen liittämällään maksukortilla tai puhelinlaskun yhteydessä. Lippujen lisäksi sovelluksesta löytyvät Reittiopas sekä liikenneuutisia käyttäjän valitsemista teemoista, esimerkiksi omista suosikkilinjoista tai työpaikka- ja asuinalueen joukkoliikennepalveluista.

Myös HSL:n mobiililippujen myynti Windows-puhelimiin päättyy uusien vyöhykkeiden tuloon. Suuren lippu-uudistuksen yhteydessä HSL joutuu toteamaan saman kuin moni muu jo aikaisemmin: Windows-puhelimiin ei enää kannata tehdä uusia päivityksiä, koska käyttäjiä on vähän. Syyskuussa 2018 HSL:n Windows-sovelluksen käyttäjiä oli 1 110, helmikuussa 2019 enää 600.

HSL-sovelluksen lisäksi HSL:n kertalippuja voi ostaa monista kioskeista ja marketeista, palvelupisteistä, automaateista ja bussinkuljettajilta. Lisäksi matkan voi maksaa HSL-kortille ladatulla arvolla.

Myynti- ja palvelupisteiden sekä automaattien yhteystiedot

Lisätietoa HSL-sovelluksesta