Säästä ja tee kausilipun jatkuva säästötilaus HSL-sovellukseen

Jatkuva säästötilaus on edullisin tapa ostaa kausilippu, kun matkustat säännöllisesti. Lippu ostetaan HSL-sovellukseen, ja se on voimassa aina, ilman että sinun tarvitsee erikseen muistaa ladata kautta. HSL-sovelluksen päivitetty versio ja jatkuva säästötilaus ovat nyt saatavissa sovelluskaupoista Android- ja iPhone-puhelimiin.

Säästötilauksella matkustat ilmaiseksi yli kuukauden vuodessa. Normaalihintaiseen 30 vuorokauden kausilippuun verrattuna säästät vuoden 2019 hinnoilla:

 • AB-lipusta 6,70 euroa kuukaudessa ja 80,40 euroa vuodessa 
 • ABC-lipusta 12,50 euroa kuukaudessa ja 150 euroa vuodessa
 • ABCD-lipusta 17,40 euroa kuukaudessa ja 208,80 euroa vuodessa. 

Maksu veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti 30 vuorokauden välein. Katso jatkuvan säästötilauksen hinnat hinnastosta.

25.12. alkaen jatkuvasta sääästötilauksesta peritään vuoden 2020 hinnaston mukainen maksu.

Voit hankkia kausilipun jatkuvan säästötilauksen, jos

 • kuulut asiakasryhmään aikuinen ja 
 • asut jossakin HSL:n jäsenkunnassa eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Siuntiossa, Kirkkonummella, Sipoossa, Keravalla tai Tuusulassa. 

Näin teet jatkuvan säästötilauksen HSL-sovelluksessa

 • Jos sinulla ei vielä ole sovellusta puhelimessasi, lataa se maksutta sovelluskaupasta. 
 • Mene sovelluksessa kohtaan Liput ja valitse Kausilippu. Valitse matkustusalue ja kestoksi Jatkuva ja tilaustavaksi Jatkuva säästötilaus. 
 • Voit valita jatkuvan säästötilauksen alkamaan heti tai enintään 60 vuorokauden kuluttua.

Vuoden 2020 alussa HSL:n pisimpien matkojen lippujen hintoihin tulee alennuksia, eli ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat. Jatkuvan säästötilauksen hinnat päivittyvät automaattisesti, ja ensimmäinen vuoden 2020 puolella tehtävä veloitus menee uudella hinnalla.

Tilaus on voimassa toistaiseksi. Jos irtisanot tilauksen, ennen kuin lippu on ollut voimassa 360 vuorokautta ja 12. maksu on veloitettu maksukortiltasi, sinulta peritään irtisanomismaksu:

 • 29 euroa AB-, BC- ja D-lipuista
 • 39 euroa ABC-, CD-, BCD- ja ABCD-lipuista.

Kun tilaus on ollut voimassa vähintään 360 vuorokautta, se jatkuu automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi lopettaa tilauksen ilman irtisanomismaksua.

Jatkuvan tilauksen voi muuttaa jatkuvaksi säästötilaukseksi

Jos sinulla on HSL-sovelluksessa jatkuva tilaus ja haluat muuttaa sen jatkuvaksi säästötilaukseksi, voit tehdä sen näin:

 • Irtisano ensin jatkuva tilaus. Jatkuvan tilauksen kausilippu on voimassa jo maksetun kauden loppuun saakka.
 • Sen jälkeen voit tehdä HSL-sovelluksessa jatkuvan säästötilauksen. Säästötilauksen 360 vuorokauden kausi alkaa siitä, kun tilaat sen sovellukseen.

Voit muuttaa myös jatkuvan tilauksen ja jatkuvan säästötilauksen vyöhykkeitä maksutta HSL-sovelluksessa. Muutos tulee voimaan seuraavan 30 vuorokauden jakson alusta, ja se pitää tehdä vähintään 7 vuorokautta ennen kuin uusi 30 vuorokauden jakso alkaa.

Lataa/avaa HSL-sovellus: