HSL-sovelluksessa voi nyt maksaa MobilePaylla

HSL-sovelluksessa on uusi vaihtoehto lippujen maksamiseen, sillä voit nyt maksaa kertaostoksesi MobilePaylla. Kertamaksullisia lippuja ovat kaikki kerta-, kausi- ja vuorokausiliput, jotka maksat yhdellä kertaa. Jatkuvan tilauksen kausilippua et voi vielä toistaiseksi maksaa MobilePaylla.

Jos olet rekisteröitynyt MobilePayn käyttäjäksi, ja sinulla on MobilePay-sovellus mobiililaitteessasi, lipun maksamiseksi riittää, että syötät maksusovellukseen salasanasi ja varmistat oston pyyhkäisemällä.

”Haluamme tehdä palveluistamme asiakkaillemme mahdollisimman vaivattomia ja samalla tarjota heille ajantasaisia maksutapoja. MobilePayta on toivottu maksutavaksi sovellukseemme jo pitkään”, lähimaksamisen tuotepäällikkömme Satu Piiparinen kertoo.

”Yli puolet kertalipuistamme ja yhä suurempi osa kausilipuistamme ostetaan HSL-sovelluksella, jota on ladattu puhelimin jo noin kaksi miljoonaa kertaa. Uskon, että sovelluksen suosio kasvaa entisestään, kun siihen tulee uusia vaihtoehtoja lippujen maksamiseksi.”

MobilePayn käyttö edellyttää, että sinulla on älypuhelin tai muu puhelinliittymällä varustettu mobiililaite. Kun olet ladannut MobilePay -sovelluksen laitteeseesi, sinun on liitettävä maksusovellukseen puhelinnumerosi sekä maksukorttisi tiedot.

Mobiilimaksamisen suosio joukkoliikenteessä kasvaa kovaa vauhtia

MobilePayn käyttö joukkoliikenteen maksutapana kasvoi viime vuoden aikana 735 prosenttia vuodesta 2018. Joulukuussa 2019 MobilePaylla ostettiin kaiken kaikkiaan yli 120 000 julkisen liikenteen matkalippua.

MobilePay on käytössä HSL:n lisäksi muun muassa VR:n, Onnibussin ja yli 20 kunnan ja kaupungin joukkoliikennepalvelut kattavan PayiQ:n sovelluksissa.

”Joukkoliikenteen matkalippuja hankittaessa nopeus ja helppous ovat tärkeitä asioita. Harvalla on enää mukana käteistä lipun ostamiseen. Kun HSL tulee mukaan, MobilePay käy julkisessa liikenteessä maksutapana kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä lähes kaikilla palveluntarjoajilla”, MobilePay Suomen varatoimitusjohtaja Noona Puusniekka toteaa tyytyväisenä.  

Lue lisää MobilePaysta