Robottibussi 29R ajaa arkisin Itä-Pasilassa 9.6. alkaen

Pasilan aseman, Messukeskuksen ja Ratamestarinkadun välillä Itä-Pasilassa ajaa arkisin robottibussilinja 9. kesäkuuta alkaen. Liikenteen on tarkoitus jatkua 3.heinäkuuta saakka. Bussi kulkee linjatunnuksella 29R ja sen tiedot löytyvät myös HSL:n Reittioppaasta

Päivitys 8.6. Ratapihantien pysäkki on väliaikaisesti poissa käytöstä työmaan takia, eli bussi ei pysähdy aseman luona toistaiseksi.

Ensimmäiset vuorot matkustajien kanssa ajetaan tiistaina 9.6. kello 15.00 ja 15.20. Varsinainen liikenne alkaa keskiviikkona 10.6. ja linjaa liikennöidään arkisin 3.7. saakka lukuun ottamatta juhannusaattoa. Aikataulun mukaisia lähtöjä on kello 8.15-9.35 ja kello 13.40-15.20 välisinä aikoina. Huomioittehan että ajoneuvoon otetaan kerrallaan vain kaksi matkustajaa johtuen etäisyysrajoituksista.

Tämän lisäksi kello 9.55-10.50 ja 12.30-13.20 välisinä aikoina robottibussia liikennöidään kysyntäohjauksella eli se on käytettävissä tarvittaessa omalla reitillään. Liikennöinnin kysyntäohjauskokeilu tehdään yhteistyössä espanjalaisen Shotlin kanssa. ShotlAV-älypuhelinsovelluksen avulla matkustaja voi tilata itselleen kyydin halutulta pysäkiltä toiselle. Kyseisen sovelluksen voi ladata Google Play Kaupasta tai Apple App Storesta.

Robottibussi Pasilassa

Pilotti on osa yhteiseurooppalaista Euroopan unionin FABULOS-hanketta. Sen tavoite on tutkia autonomisen ajamisen mahdollisuuksia osana joukkoliikennettä. Suomessa FABULOS-hanketta koordinoi Helsingin kaupungin omistama Forum Virium Helsinki. Robottibussikokeilut ovat osaltaan myös tukemassa Helsingin tavoitetta kohti vuoden 2035 hiilineutraalia kaupunkia tarjoamalla päästöttömiä liikkumisvaihtoehtoja. Kokeilun aikana kyyti on matkustajille maksutonta. Toisin kuin tavanomaisessa linjaiikenteessä, lähtöjen toteutumista ei voida aina taata, mutta poikkeuksista ilmoitetaan Reittioppaassa.

Lisätietoa robottibussikokeilusta (englanniksi) sensible4.fi/pilots

Linjan 29R reitti

Linjaa liikennöidään reitillä Ratapihankatu, Rautatieläisenkatu, Ratamestarinkatu ja Asemapäällikönkatu yhteensuuntaan eli myötäpäivään. Linjalla on kaksi pysäkkiä;  Messukeskus ja Kellosilta

Linjan 29R reitti Reittioppaassa: linkki

Robottibussi 29R liikennöi Pasilassa