HSL:n uusi toimitusjohtaja on Mika Nykänen

HSL:n hallitus on valinnut hallintotieteiden maisteri Mika Nykäsen, 54, HSL:n toimitusjohtajaksi. Mika Nykänen työskentelee tällä hetkellä Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajana.

Kuvassa HSL:n tuleva toimitusjohtaja Mika NykänenHallitus päätti valinnasta ehdokasvaalilla, jossa ehdolla olivat kaikki 25 tehtävää hakenutta henkilöä.  Äänet jakautuivat tasaisesti 7-7 Mika Nykäsen ja Ville Lehmuskosken kesken. Äänestyksen jälkeen lopullisen valinnan ratkaisi arpa.

”Toimitusjohtajan tehtävää haki ilahduttavan kovatasoinen joukko kokeneita johtajia, joilta löytyi monipuolista osaamista niin liike-elämästä kuin julkisen sektorin johtamisesta. Valinta ei ollut helppo, kuten tiukka vaali osoittaa. Uutta toimitusjohtajaa odottaa äärimmäisen haasteellinen tilanne. Matkustajamäärät tulisi saada pikaisesti kääntymään uuteen nousuun. Myös haasteelliset ilmastotavoitteemme ovat työlistalla. Uskon, että Mika Nykäsellä on kykyä johtaa ja uudistaa HSL:ää isoin askelin”, HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava sanoo.

HSL:n nykyinen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi jää eläkkeelle, kun uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.