Tervetuloa kommentoimaan Helsingin raitiovaunujen uutta linjastoluonnosta!

Olemme nyt julkaisseet luonnoksen Helsingin uusiksi raitiolinjoiksi. Voit kommentoida ehdotustamme uusiksi raitiolinjoiksi 24.10. asti.

Olemme koonneet ehdotuksen uusiksi linjoiksi verkkosivuillemme. Voit kommentoida linjoja vastaamalla omaa aluettasi tai alueitasi koskeviin kyselyihin, joihin löydät linkit linjastoluonnoksen esittelysivulta.

Suunnitelmassa esitettyjä uusia linjoja ei oteta käyttöön kerralla vaan vaiheittain seuraavien 15 vuoden aikana. Ensimmäiset tässä esitellyt muutokset linjastoon toteutuvat aikaisintaan 2020-luvun puolenvälin tietämillä.

Muutosten taustalla on se, että uudet pikaraitiolinjat tulevat kulkemaan myös Helsingin kantakaupunkiin. Se tarkoittaa, että raitioliikenne lisääntyy myös nykyisellä verkolla, jolloin linjoja on tarpeen suunnitella uusiksi. Samalla tarjoutuu mahdollisuus ratkaista joitain nykyisen raitiolinjaston ongelmakohtia.

Nyt kerättävien kommenttien perusteella ryhdymme valmistelemaan lopullista esitystä uusiksi raitiolinjoiksi Helsingissä, ja HSL:n hallituksen on tarkoitus päättää asiasta joulukuussa.

ratikka pasilan asemalla.jpg