Asiakkaat odottavat pikaratikkalinjaa 15 positiivisella mielellä

Keväällä tekemämme kyselyt ja haastattelut kertovat, että asiakkaiden mielikuvat pikaratikasta ovat pääosin positiivisia ja odottavia. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille.

Enemmistö pikaratikan 15 mielikuvakyselyyn ja haastatteluihin vastanneista ajatteli uudesta liikennemuodosta myönteisesti. Vastaajien mielikuvissa korostuivat erityisesti nopeus, kätevyys, sujuvuus, helppous ja ympäristöystävällisyys.

”Kokemukseni pikaraitiotiestä muissa kaupungeissa ovat erinomaiset, ihan perus ratikassakin matkustusmukavuus parempi kuin bussissa. Tilavampaa istua, hiljaisempi ja tasaisempi kyyti”, kuvaili eräs vastaajista. 

Parhaimpana muutoksena vastaajat näkivät ratikan paremman reitin verrattuna nykyiseen runkobussilinjaan 550.

Ne, jotka matkustavat päivittäin bussilinjalla 550, kokivat kuitenkin merkittävimpänä heikennyksenä reitin muuttumisen ja entistä pidemmän matkan pysäkille.

Avoimissa palautteissa myös pohdittiin ratikan turvallisuutta, oli kyseessä sitten matkustus- tai liikenneturvallisuus.  

Kysyimme asiakashaastatteluissa, mitä he pitävät tärkeänä ja merkityksellisenä viestinnän kannalta eli millaista tietoa he haluaisivat saada tulevasta pikaratikasta.

Osallistujat pääsivät kommentoimaan myös kampanjaideoita. Asiakasymmärryksen avulla saimme kaksi vahvaa ehdokasta, joista lopullinen voittaja nähdään, kun pikaratikan 15 kampanja käynnistyy,

Selvitimme asiakkaiden mielikuvia pikaratikasta markkinointikampanjan tueksi kyselytutkimuksella ja haastatteluilla. Kysely oli avoinna 13.–26.3. ja saimme siihen yli 7000 vastausta. Toukokuussa toteutettuihin haastatteluihin osallistui kymmenen asiakasta.

Huom! Pikaratikan vaunu lähtee 14.-17.6. yleisökiertueelle. Tule tutustumaan uuteen pikaratikkaan ja esittämään kysymyksiä asiantuntijoillemme.

Katso pysäkit ja päivämäärät