Pikaraitiolinjalla ajetaan aikataulunmukainen koeajo lauantaina 14.10.

Lauantaina 14.10. pikaratikka 15 -linjalla ajetaan aikataulunmukaista koeliikennettä. Tällöin linjalla liikennöidään saman aikataulun mukaisesti kuin liikennöinnin virallisena aloituspäivänä 21.10. Kuljettajat ajavat koko päivän ja pysähtyvät kaikilla pysäkeillä, mutta matkustajat eivät pääse vielä kyytiin. 

Kaikki järjestelmät ja toiminnot pikaratikalla ovat valmiina ja testattu itsenäisinä osioina jo aiemmin. Nyt ajettavan koeliikenteen tarkoituksena on tehdä vielä viimeiset varmistukset ja yhteensovitukset sekä testata aikataulunmukaista ajoa kuljettajavaihtoineen. 

”Liikennöinnin aloitukseen on valmistauduttu huolella ja olemme panostaneet siihen, että kuljettajat ovat päässeet ajamaan uudella radalla mahdollisimman paljon ja harjoittelemaan erilaisia poikkeustilanteita varten turvallisuus edellä. Tämä on liikenteenavauksen kenraaliharjoitus, ja jos jotain viilattavaa vielä löytyy, niin meillä on aikaa tehdä hienosäätöä”, kertoo Kaupunkiliikenteen liikennöintiyksikön johtaja Johan Nykvist. 

Pikaraitiolinja 15:n avajaisia vietetään lauantaina 21.10. Tiedotamme avajaisohjelmasta lisää vielä erikseen.