Vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa

Tavoitteemme on olla nyt ja tulevaisuudessa vastuullinen joukkoliikennetoimija. Tavoitteittemme saavuttamiseksi tarvitsemme sinua. Pienelläkin teolla on merkitystä, kun se tehdään miljoona kertaa päivässä.

Kerromme näillä sivuilla, mitä kaikkea vastuullisuus meillä HSL:ssä tarkoittaa ja miten sinä voit valita arjessasi vastuullisen tavan liikkua.

 

HSL:n tavoitteena on vähentää liikenteen hiilidioksidpäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2025 mennessä

Mitä me teemme?

Tehtävämme on jättää puhtaampi maailma seuraaville sukupolville. Luomme sujuvaa arkea ja kannustamme kestäviin valintoihin arjen liikkumisessa.

Kestävä kehitys edellyttää meiltä konkreettista vastuunkantoa ympäristön ohella myös taloudesta, ihmisten hyvinvoinnista ja ympäröivästä yhteiskunnasta.

Mitä sinä voit tehdä?

Me teemme isoja tekoja, jotta sinä voit tehdä pieniä. Olemme koonneet arkeasi varten muutamia vinkkejä, joilla otat vastuullisesta joukkoliikenteestä kaiken ilon irti. 

Viritä matkaketjusi

Matkaketju tarkoittaa matkaa, jonka taitat monella liikennevälineellä.

Kokeile vaikkapa Reittioppaamme avulla, miten voit virittää omaa matkaketjuasi mukavammaksi ja vastuullisemmaksi. 

Entäpä jos kokeilisit jättää autosi maksuttomalle liityntäpysäköintipaikalle ja jatkaa matkaasi raiteita pitkin? Entä jos polkaisisit pätkän kaupunkipyörällä? 

Nauti kävelystä

Kävely on luonnollisin ja helpoin tapa liikkua. Se on paitsi erinomaista hyötyliikuntaa, myös olennainen osa joukkoliikenteen käyttöä.

Kävely on itse asiassa tavallisin liityntätapa joukkoliikenteeseen.

Tiesitkö, että henkilöautoilijaan verrattuna joukkoliikenteen käyttäjälle kertyy keskimäärin 2000 askelta enemmän päivässä?

Lisää vinkkejä vastuulliseen liikkumiseen

Yhdistä polkupyörän ja joukkoliikenteen käyttö tai ota käyttöösi työmatkaetu. Lue lisää siitä, kuinka voit kulkea vastuullisesti.