Vastuullisuus

Tehtävämme on jättää puhtaampi maailma seuraaville sukupolville. Luomme sujuvaa arkea ja kannustamme kestäviin valintoihin arjen liikkumisessa.

HSL on Suomen suurin joukkoliikenteen toimija: järjestämässämme liikenteessä tehdään yli miljoona matkaa päivässä. Toimialueemme on 1,5 miljoonan asukkaan metropolialue, joka kasvaa tulevina vuosina. Visiomme on luoda kestävällä liikkumisella seudun asukkaille sujuva arki ja maailman toimivin kaupunkiseutu. Pienilläkin teoilla on merkitystä, kun niitä tehdään miljoona kertaa päivässä!

Kestävät kulkutavat kunniaan

Suomen kasvihuonekaasupäästöistä noin viidennes tulee liikenteestä. Tehokkain keino vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä on lisätä joukkoliikenteen käyttöä sekä kävelyä ja pyöräilyä.

Lue lisää

Kestävä kaupunki

Vuonna 2050 Helsingin seudulla ennustetaan asuvan 2 miljoonaa asukasta. Jotta ihmisten arki rullaisi ja elinkeinoelämä menestyisi, Helsingin seudun 14 kuntaa tekevät tiivistä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen pitkän tähtäimen suunnittelussa. Me vastaamme tässä kokonaisuudessa liikennejärjestelmäsuunnitelmasta.

Lue lisää

Kohti päästötöntä liikennettä

HSL on matkalla kohti päästöttömämpää liikennettä. Kaikki HSL:n raideliikenne – junat, metro ja raitiovaunut – kulkee kestävästi tuotetulla sähköllä. Tulevaisuudessa niin kulkee myös yhä useampi bussilinja.

Lue lisää

Sähköbussit tulevat

Sähköbussit ovat tärkeällä sijalla, kun vähennämme joukkoliikenteen päästöjä. Helsingin seudun sähköbussien määrä kasvaa lähivuosina nopeasti.   

Hankintojen vastuullisuus

Liikennöintikustannukset olivat vuonna 2018 noin 500 miljoonaa euroa eli reilut 70 prosenttia toimintakuluistamme. Summa on suuri, joten hankintojen vastuullisuudella on valtava merkitys.

Lue lisää

Ympäristötyömme lukuina

Kuinka monta sähköbussia Helsingin seudulla kulkee ja miten paljon joukkoliikenteen hiilidioksidipäästöt ovat  kymmenessä vuodessa pienentyneet? Luvut ja tilastot kertovat pitkäjänteisestä työstämme kestävän tulevaisuuden hyväksi.