Kesäaikataulut voimaan 16.6.

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 16.6. Bussien, raitiovaunujen, lähijunien ja metron kesäaikataulut on jo julkaistu hsl.fi-sivustolla. Ne löytyvät myös Reittioppaasta, kun haku kohdistuu kesäkaudelle. Myös tulostettavat kesän aikataulut on julkaistu hsl.fi-sivustolla.

Kesän aikataulut
HUOM! Vantaan linjan 53 kesäaikatauluissa on virhe; suunnassa Myyrmäestä Peijakseen aikataulusta puuttuu osuus Tuupakkaan asti.

Pysäkkikohtaiset kesäaikataulut

Huomaa, että kunkin linjan kesäaikatauluihin ja pysäkkikohtaisiin kesäaikatauluihin pääsee vain suoraan ko. sivuilta. Siirtyssäsi sivulta toiselle tarkista, ettet ole siirtynyt talviaikataulusivulle. Takaisin kesän tietoihin pääset yllä olevien linkkien kautta.

Kesän tulostettavat pdf-aikataulut (sivun lopussa)

Lähijunaliikenteen muutokset kesällä (tiedote VR:n sivuilla)
 

Muutoksia bussilinjoilla 16.6.

Runkolinja 550 ajaa poikkeusreittiä koko kesäkauden. Bussit ajavat 16.6.–10.8. Maaherrantien sijasta Viikintietä ja Oulunkyläntietä, koska Maaherrantiellä poistetaan vanhoja ratakiskoja. Käpylän ja Koskelan alueella reitti kulkee lännen suuntaan Kunnalliskodintietä ja itään päin Käpyläntietä ja Koskelantietä.

Lisätietoa ja poikkeusreitti kartalla

Myyrmäen bussiterminaalin laiturit 1–6 suljetaan kesäaikataulukauden ajaksi laiturialueen peruskorjauksen takia. Bussit käyttävät 16.6.–10.8. Jönsaksentien varrella olevia laitureita 7–10. Bussin 452 päätepysäkki on kesän ajan Raappavuorentien kääntöpaikalla. Alueen aikataulunäytöillä ja pysäkeillä sekä internetissä on laiturikartta, johon on merkitty bussien lähtölaiturit kesällä.

Lisätietoa ja laiturikartta

Espoon palvelulinjan P41 reitti muuttuu 16.6. siten, että bussi ajaa palvelukeskus Puistokartanon kautta.

Keravalla linjan 973 K-vuorot lakkautetaan ja kaikki vuorot siirretään kesän ajaksi linjan perusreitille. Keravan aseman ja terveyskeskuksen väliltä poistuvia K-vuoroja korvaa kesän ajan Keravan kutsutaksi 8T, jonka reittiä jatketaan Keravan asemalta terveyskeskukselle. Elokuussa myös perus- ja L-reitit ajavat terveyskeskukselle saakka.

Seuraavia bussilinjoja ei liikennöidä kesäkaudella:

  • Helsingin bussilinjat 39B, 52V, 67V, 71V, 91, 91K ja 94V
  • Espoon bussit 20, 70 ja 71
  • Vantaan bussilinjat 37, 38, 44, 54, 57, 60, 73, 75 ja 88 sekä
  • seutulinja 364
  • Myöskään koululaislinjoja (Helsingissä 91, Espoossa 70 ja 71, Vantaalla 37, 38, 44, 75 ja 88) ei liikennöidä kesällä. Koululaislinjat palaavat liikenteeseen talviaikataulukauden alussa 11.8.

 

HSL ei julkaise kesäaikataulukirjoja

HSL ei julkaise aikataulukirjoja tänäkään kesänä. Kesäliikennekausi kestää vain kahdeksan viikkoa, sillä syysaikatauluihin siirrytään jo 11.8. Lisäksi yhä useampi matkustaja etsii aikataulutiedon verkko- ja mobiilipalveluista, joita on tarjolla runsaasti.

Paperisia linjakohtaisia irtoaikatauluja saa busseista ja raitiovaunuista sekä HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteistä. Espoon ja Vantaan yhteispalveluissa on saatavilla alueellinen valikoima irtoaikatauluja. U-linjojen aikatauluja saa kunkin linjan bussista.

Kommentit

TE OOTTE PASKOJA KU HUNONATE KUNNIKAAMÄE LINJOJA KESÄ TÄÄLT KULKEE VAIK KUINKPALJOIHMISI

HYVÄÄ YÖTÄ MEE NUKUU 03:40 MU MITE PÄÄSE KAUPUNGILE

MISTÄ LÖYTYY KESÄN AIKATAULUT HALUAN PÄÄSTÄ TÖIHI MENEEKS KUIKA USEI KUNINKAAMÄESTÄ BUSSI HESAA VASTAKKAA HSL

HSL: n kesäaiakataulut ovat kyllä hanurista. Matkustajamäärät eivät todellakaan ole vähentyneet vaan bussit ovat ihan liian täysiä. Joitakin alueita esim. Vantaan Kartanonkoskea ja Pakkalaa eivät kesäaikataulut näköjään koske. Mäkelänkadulla menee siltä suunnalta puolityhjiä busseja kun stadilaiset on sullottu ahtaasti tosi harvoin liikennöiviin linjoihin. Uskomatonta mutta totta....

P.S. Busseissa ei ole edellisinä kesinäkään ollut kesäaikatauluja tai jos on ollut niin ne oli eri reitin aikatauluja.

Eipä onnistunut kesäaikataulun printtaus. Miksi yksittäisiä aikatauluja ei saa R-kioskeilta esim. Vuosaaressa, jossa julkisten käyttäjiä kyllä on kesälläkin.
Minä olisin valmis maksamaan kokonaisesta aikataulukirjastakin!

Hyvin on myös onnistuttu jälleen pimittämään tieto kenties kesän typerimmästä päähänpistosta, eli metron liikennöinnistä vain lyhyillä junilla. Täpötäydessä metrossa matkustaminen kesähelteellä syö sen verran matkustusmukavuutta, että jätän oman mstkakorttini kyllä kesäksi lataamatta.

olisihan se liikaa vaadittu, että pysäkkikohtaisista kesäaikataulusta saisi linja valinnan toimimaan?

Onko bussien 68 ja 57 päätepysäkki muuttunut pysyvästi Viikin päässä vai onko se vain kesäksi vaihdettu? Miksi tästä ei ole tiedotettu missään mitään? Olipa mukava tulla päätepysäkille ja huomata, että "pysäkki ei ole käytössä". Siinä sitten pienessä paniikissa juoksemaan ja etsimään pysäkkiä joka on käytössä. Kiitoksena tästä myöhästyin työpaikalta.

Muutenkin tuolla suunnalla on huonot liikenneyhteydet ja nyt entisen 50 metrin sijaan täytyy kävellä pysäkille 500 metriä.

Ja tämän tiedon on annettu tippua pois etusivulta? Tottakai yritän löytää tätä tietoa kesän aikataulumuutoksista, kun pysäkit lopettivat toimintansa juuri tänään.

Pahoitteluni, että tiedote oli pudonnut pois etusivun listauksesta! Nyt se on jälleen siellä näkyvissä.

Mikä järki on esim. Vantaan linjan 57 KOKONAAN lakkauttamisessa kesän ajaksi? Kyllä sillä nyt muutkin kulkee kuin pelkät koululaiset ja se on ainoa fiksu linja Tikkurilaan. Aivan aivotonta toimintaa!!

Onko ruuhka-ajat voimassa myös kesällä, vaikkei K-junia kulje?

Kyllä, samat kellonajat polkupyörien kuljettamisesta pätevät kesälläkin. Eli HSL:n alueen lähijunissa saa kuljettaa polkupyörää maksutta ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos matkustajalla on HSL:n lippu ja junassa on tilaa. Ruuhka-aikoina (ma–pe klo 7–9 ja klo 15–18) polkupyörien kuljettaminen ei ole lähijunissa sallittua.

Kesäaikataulut 16.6 alkaen saisivat olla selkeämmin nettisivuillanne. Kuka tarvitsee 15.6 klo 22.30 enää 15.6 aikatauluja, 16.6 aijatauluja ne tarvitsevat, joilla vielä töitä on, mutta hyvin olette isanneet ne kätkeä. Ne pitää olla etusivulla napin takana eikä niin, että täytyy hakea. En tarvitse sitä tietoa milloin lähden kotoa, vaan sen milloin hussi lähtee alkupysäkiltään ja sitä saa hakea. Perjantaina bussissa ei ollut kesäaikataulua! Parantakaa laatua!

Tekiskö joku taitava nettiin juna-aikataululaskurin/asema kun VR ei niitä enää tuota.
Kuka piru niitä asema-kohtaisia noin aikatauluja jaksaa itse laskea.

En tee mitään muilla aikatauluilla kuin pysäkkikohtaisilla aikatauluilla, koska en hyppää bussiin päätepysäkiltä. Miksi kesän aikataululinkki vie esim. Vantaan bussin 62 kohdalla talven pysäkkikohtaisiin aikatauluihin, jotka päättyvät 15.6. Kokeilin eri kautta mennä näihin Vantaan pysäkkikohtaisiin aikatauluihin, esim. pysäkin nimellä, bussin numerolla jne. Aina sama juttu. Kesän pysäkkikohtaisiin aikatauluihin pääsin Helsingin bussilinjojen kohdalla. Olisikohan nettisivuston tekijälle sattunut moka? Olen huomannut, että edellisinäkin vuosina on ollut vaikeuksia päästä kesän pysäkkikohtaisiin aikatauluihin silloin, kun talviaikataulut ovat vielä voimassa. Ongelma poistunee, kun tämä kriittinen päivä 15.6. on ohitettu.

Mistä löytyy tulostettava kesäaikatauluversio seutulinjoista 612 + 613 ???

En löytänyt niitä tulostettavien aikataulujen joukosta.

Linjojen 612 ja 613 aikataulut löytyvät - epäloogista kyllä - Vantaan bussit -otsikon alta, koska ne on niputettu printtiaikatauluissa yhteen Vantaan linjan 63 kanssa.
Tulostettavat aikataulut on kautta linjan ryhmitelty alueittain, joten oman linjan etsiminen voi kieltämättä vaatia tavallista enemmän vaivannäköä. Pahoittelemme!

Missä ovat uudet pysäkkiaikataulut (16.6. ->)??

Linkki kesän pysäkkiaikatauluihin löytyy nyt tämän sivun yläosasta.

Jos viime kesänä meni huonoksi niin tänä kesänä menee vielä huonommaksi.
On tosi vaikeata sovittaa kaksi junaa ja kaksi bussia samalle matkalle niin ettei joudu odottamaa jokaista vaihtoa erikseen 10-20 minuuttia. Siinä normaalisti tunnin matkasta tulee pian kaksi tuntia pahimmillaan. Ei paljon kiinnosta käyttää 3-4 tuntia päivässä pelkkiin edestakaisiin työmatkoihin vain seutulippualueella kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. On taas järjenjättiläiset olleet töissä kun on vaan pakko supistaa puoleen ilman minkäänlaista ajattelua, että joku joutuu oikeasti käyttämään noita kulkuvälineitä oikeasti eikä vaan shoppailumatkoilla ja täällä arvostelemiseen niitä jotka todella kärsii näistä kesäaikatauluista. On vaikea löytää mitään vaihtoehtoja koska ne on jo poistettu ja jää vain nolla-yksi huonoa jäljelle.

Miksi 68 reitin päätöspiste on siirretty Von Daehnin kadulta Latokartanonkaaren kääntöpaikalle? Onko muutos pysyvä vai voimassa vain kesän ajan?

Löysinkin jo vastauksen. Eli 10.8 asti... :)

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.