Raitiolinjat 4 ja 10 kääntyvät Töölön hallilla 26.6.–2.7., korvaavat bussit Munkkiniemeen ja Pikku Huopalahteen

Raitiolinjat 4 ja 10 ajavat lyhennetyllä reitillä maanantaista 26.6. alkaen sunnuntaihin 2.7. asti. Syynä ovat kiskotyöt Mannerheimintien ja Reijolankadun risteyksessä.

Molemmat linjat ajavat keskustan suunnasta tullessaan Töölön hallille, missä ne kääntyvät ympäri. Linjan 4 reitti on siis Katajanokka – Töölön halli ja linjan 10 reitti Kirurgi – Töölön halli.

Raitiolinjojen pois jäävää osuutta korvaavat bussit 4X ja 10X. Linja 4X kulkee Oopperalta Munkkiniemeen ja linja 10X Oopperalta Pikku Huopalahteen.

Munkkiniemen ja Pikku Huopalahden suuntiin linjat lähtevät Oopperan pysäkiltä H1332 (pysäkki kartalla).

Linja 4X kulkee Munkkiniemen suuntaan reittiä Runeberginkatu–Topeliuksenkatu–Haartmaninkatu ja siitä edelleen linjan 4 reittiä päätepysäkilleen Munkkiniemeen. Kohti Töölöä 4X kulkee samaa reittiä kuin raitiolinja 4. Bussit käyttävät reitin varressa olevia bussipysäkkejä, jotka on merkitty linjan 4X kilvellä.

Linja 10X kulkee Pikku Huopalahden suuntaan reittiä Runeberginkatu–Topeliuksenkatu–Mannerheimintie–Vihdintie linjan päätepysäkille Korppaanmäkeen. Kohti Töölöä 10X kulkee samaa reittiä kuin raitiolinja 10. Bussit käyttävät reitin varressa olevia bussipysäkkejä, jotka on merkitty linjan 10X kilvellä. Korppaanmäentiellä Töölön suuntaan bussit käyttävät samoja pysäkkejä kuin linjan 10 raitiovaunut.

Korvaavien bussien 4X ja 10X aikataulu ja pysäkit (pdf-tiedosto)

Korvaavien bussien 4X ja 10X reitit 26.6.-3.7.

Kommentit

Tiedottamiseen tulisi, taas kerran, kiinnittää huomiota!
Tänään noin klo 11.15 bussi 4x jätti Munkkiniemestä tulleet matkustajat Töölön kisahallin kodalle. Kuljettajan mukaan siitä on VAIN 100 metriä raitiovaunujen pysäkille. Me emme kaikki ole nuoria ja hyväkuntoisia, joten vaihto oli työläs! Vaihdon tulisi olla samalla pysäkillä. Niin on ainakin aiemmin voitu järjestää.

Saako ratikasta vaihtaessa bussiin 10x kulkea ratikkalipun hinnalla? Luulisi että onnistuu.

Kyllä, raitiovaunua korvaavissa busseissa kelpaavat samat liput kuin raitiovaunuissakin.

Kelpaa jos on kelvatakseen. 4X:ssä ei matkakortin lukulaite myynyt ratikkalippuja.

Mikä siinä on niin vaikeaa, että tällaiset asiat tarkistettaisiin ennen kuin autoa linjalle lykätään? Ilmeisesti sanktiot liikennöitsijälle eivät ole riittävän kovat.

Jos raitiovaunulippua ei voi ostaa kortinlukijalaitteella, kuten tässä tapauksessa valitettavasti edelleen on tilanne, asiakkaalla ei tällöin ole velvollisuutta ostaa kalliimpaa lippua, mikäli matkakortin arvo riittäisi ratikkalipun ostamiseen. Pahoittelemme tätä teknistä vikaa - sitä korjataan parhaillaan.

Ei ole velvollisuutta ostaa kalliimpaa lippua, mutta sitä ei missään kerrota? Itsekin siis kalliimman lipun ostin, kun kuvittelin, että matkasta pitää maksaa. Äkkinäinen voisi kuvitella, että kuljettaja voisi tällaisissa tilanteissa neuvoa asiakkaitaan.

Jep, ei mennyt putkeen meiltä tämä. Pahoittelemme. HSL:n palvelupisteistä voi tiedustella hyvitystä kortin arvolle, mikäli tällainen tapaus on sattunut kohdalle.

Virkistävää nähdä, että joku osaa myöntää virheensä. Toivottavasti virheistä osataan myös oppia!

Hei, kommentoisitteko vielä tuohon lippujen hintaan? Aikaisemmin tuolla jo todettiinkin, ettei ero ole suuri, mutta jos/kun joka päivä matkan tekee, tulee lippuun euroja lisää.

Raitiovaunuja korvaavilla linjoilla käyvät samat liput kuin raitiovaunuissakin - siis myös ratikkalippu.

Kyllä meinasi eilen mennä hermo sekä meno- että paluumatkalla.
Jos ratikkaa korvaamassa on bussi 4x, niin voisi olettaa että bussin lippulaitteesta voisi valita ratikkalipun mutta ei, on valittava sisäinen ja kalliimpi lippu. Kysymys ei ole suuresta summasta mutta periaatteesta, luulisi että tuon laitteen voisi ohjelmoida uudelleen poikkeustilanteita varten.
Kun tullaan keskustasta takaisinpäin ja jäädään pois Oopperalla, ei ollut selvää mistä 4x lähtee. Ensin yritys hallien eteen, siihen mihin 4x jättää matkustajat, mutta ei, bussi ei ota matkustajia tältä pysäkiltä - miksi ihmeessä ei? No siitä sitten kävellen Topeliuksenkadulle odottamaan bussia 4x joka ajaakin ohi viittoiluista piittaamatta - vaikka jää siihen viereen seisomaan valoihin. Siinä vaiheessa huomattiin että 4x ei pysähdykään tällä pysäkillä vaan vasta seuraavalla - miksi ihmeessä ei? Tässä vaiheessa vaihtoaika onkin kulunut lipusta loppuun joten mennään sitten bussilla 39 ja maksetaan taas sisäinen matka (olisikin ollut jännittävää katsoa olisiko ratikkalipun vaihto kelvannut 4x:ssa...).
Täytyy sanoa että surkeasti hoidettu tämä poikkeustilanne satunnaisen matkustajan kannalta.

Pahoittelut tästä kokemuksesta. Raitiovaunua korvaavilla bussilinjoilla käyvät samat liput kuin raitiovaunuissakin - siis myös ratikkalippu. Meidän pitää selvittää, jos kortinlukijan toiminnassa on ollut tähän liittyen ongelmia.

Ei oikein passiivinen viestintä tarvoittanut matkustajia. Aamulla Töölön hallin pysäkillä Pikku Huopalahteen päin mentäessä pysäkillä runsaasti epätietoisia matkustajia. Tilannetta ei auta ettei pysäkillä selkeästi kerrota ettei 4 ja 10 kulje, tai pysäkin paperiaikataulut eivät tiedä asiasta, tai pysäkin aikataulunäytöt näyttävät vain kellonaikaa, tai reittioppaan häiriötiedotteet kertoo vain 10:n Kirurgin muutoksesta. HSL:n strategian toteuttamiseksi on vielä matkaa, mutta tästähän voi ottaa oppia?

t. M

Hei, pahoittelemme tätä. Valitettavasti asian tiedottaminen jäi meillä tapahtuneen inhimillisen erehdyksen vuoksi viime tinkaan, eikä muutos ollut aivan niin hallittu kuin olisi ollut matkustajien kannalta parasta. Tämän lisäksi sähköisissä näytöissämme on ollut teknisiä vikoja viime päivien aikana. Parempaan on ilman muuta pystyttävä - otamme opiksi ensi kerralla.

Ottakaahan harkintaan myös tilapäiset pahvikyltit opastamaan ratikkapysäkiltä korvaavan bussin lähtöpysäkille ja päinvastoin. Nuo korvaavien bussien pysäkit ovat usein kaikkea muuta kuin ilmeisiä.

Ja opastakaa bussien kuljettajia odottamaan hieman myöhästyneestä ratikasta vaihtavat matkustajat; on raivostuttavaa nähdä ratikan ikkunasta bussin lähtevän tasan aikataulunsa mukaan.

Kuinka illan viimeiset lähdöt linjalla 10X ajetaan Pikku Huopalahteen, jääkö silmukka kesken?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.