Joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin 17.6. – linjoilla myös reittimuutoksia

HSL:n liikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 17. kesäkuuta. Samassa yhteydessä joidenkin bussilinjojen reitti muuttuu.

Uudet aikataulut on jo julkaistu tulostettavassa muodossa ja aikataulut löytyvät myös Reittioppaasta, kun haun ajoittaa 17. kesäkuuta jälkeiselle ajalle.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on jo aloitettu, joten pysäkillä olevan aikataulun voimassaoloaika kannattaa tarkistaa. Liikenteen solmupisteisiin ja terminaaleihin aikataulut vaihdetaan viime hetkellä.

Bussien muutokset

Liikenteessä on joitain pysäkkimuutoksia ja joidenkin bussilinjojen reitti muuttuu kesäliikenteeseen siirryttäessä.

Yhdyskunnantien pysäkit Tuusulanväylällä otetaan käyttöön 17.6. Pysäkkien käyttöönotto tarjoaa kätevän vaihtoyhteyden Tuusulanväylän bussien ja runkolinjan 560 välillä.

Tänä vuonna Pohjois-Espoon linjat 348BK, 349B ja 349BK liikennöivät ensimmäistä kertaa myös kesäliikenteessä. Liikennetiedote

Lähibussilinjojen 701, 702 ja 802 reitit Koillis-Helsingissä ja Laajasalossa muuttuvat myös jonkin verran. Liikennetiedote

Pikaraitiotien rakennustyöt vaikuttavat busseihin Roihupellossa ja Oulunkylässä

Raide-Jokeri hankkeessa rakentavan pikaraitiotien rakennustöistä johtuen  bussit joutuvat 17.6. poikkeusreiteille Roihupellossa ja Oulunkylässä.

Linjat 58, 80, 92 ja 92N sekä runkolinja 550 siirtyvät poikkeusreiteille Roihupellossa Varikkotien sulkeutumisen vuoksi maanantaina 17.6. Liikennetiedote

Lisäksi runkolinja 550 siirtyy poikkeusreitille Oulunkylässä, jossa se ajaa Siltavoudintietä Norrtäljentien sulkemisen vuoksi. Liikennetiedote

Junien muutokset

Juhannuspäivänä on Kauklahden länsipuolella junaliikenteessä katko Luoman ratatöiden takia. L- ja U-junat korvataan katkon aikana eli lauantaista 22.6. klo 4 – sunnuntaihin 23.6. klo 6 saakka busseilla Kauklahden ja Kirkkonummen välillä. Korvaava bussilinja 911X liikennöi Kauklahden aseman ja Kirkkonummen matkakeskuksen välillä ja kulkee myös väliasemien kautta. Liikennetiedote

Heti juhannuksen jälkeen 24.–30.6. ja  myöhemmin 15.–28.7. lähijunat E ja Y on peruttu arkisin kiskotöistä johtuen. Lisäksi U-junat liikennöivät poikkeusaikatauluin. Yhteydet Kirkkonummelta eteenpäin on järjestetty töiden aikana poikkeuksellisesti Siuntioon saakka ajettavilla U- ja L-junien vuoroilla. Liikennetiedote

 

Raitiovaunujen muutokset

Kesäliikenteeseen siirtyminen ei aiheuta merkittäviä muutoksia raitiovaunuissa. Pasilassa matkustavien kannattaa huomioida linjojen 2 ja 7 poikkeusreitti, jolla ajamatonta osuutta korvaa bussilinja 2X. Lisäksi linjan 1 päätepysäkki siirtyy heinäkuun alussa tilapäisesti Kolmikulmaan, jolloin Eiran osuus jää ajamatta.

Kommentit

miksi aikatauluja muutetaan muutamalla minuutilla?

Hei! Aikataulusuunnittelu on iso kokonaisuus, jossa monet liikkuvat palaset vaikuttavat toisiinsa. Esimerkiksi kesäliikenteessä liikenne harvenee, mikä aiheuttaa muutoksia ja lisäksi toisten liikennevälineiden tahdistus toisiin (esim. bussien aikataulut junien aikatauluihin) aiheuttaa aikatauluihin minuuttimuutoksia.

D-junan sekä klo 15:51 Helsingistä lähtevän R-junan poistumisista olisi kiva lukea myös täällä. Luonnollisesti oletin niiden kulkevan normaalisti, kun niistä ei mainittu HSL:n tiedotteissa.

Hei, tässä tiedotteessa ei ole käyty läpi yksittäisiä aikataulumuutoksia. Ajankohtaiset aikataulut kannattaa aina tarkistaa Reittioppaasta aikataulukauden vaihtuessa.

Hei
Ei ainakaan viikkoaikataulu näkymänä toimi vielä kesäaikataulut vaikka kuinka valitsee päivämäärän 16.06.2019 jälkeen

Hei, viikkoaikataulu-painike näyttää aina hakuhetkellä voimassaolevan aikataulun. Kesän viikkoaikataulut löytyvät tästä linkistä.

Miksi tikkurilasta lähtevän aamun ensimmäisen 576 lähtöaikaa on muutettu 3 minuuttia aikaisemmaksi 4:54 talviaikaan lähti 4:57.
kuljen T-junalla joka lähtee riihimäeltä 3:56 pitäisi olla tikkurilassa 4:49 mutta se on yleensä aina myöhässä.
kuka näitä aikatauluja säätää?

Hei! Olen pahoillani uuden aikataulun aiheuttamasta harmista. Liikenteen aikataulusuunnittelu on iso kokonaisuus, johon vaikuttavat monet palaset: esimerkiksi liikennöinnin tiheys (kesällä harvempi), kalustokierrot eri linjojen kesken ja tahdistukset eri liikennevälineiden välillä. Näin ollen aikataulukauden vaihtuessa monet muutokset aiheuttavat aikatauluihin vähintään pieniä minuuttimuutoksia.

Ajetaanko raitiolinjaa 5 tiistaista torstaihin (tulostettava aikataulu)?

Hei, kiitos huomiosta. Tulostettaviin aikatauluihin oli erheessä jäänyt virheellinen aikataulu, joka on nyt korjattu.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.