PÄIVITETTY: Raitiovaunuliikenne takaisin Länsisatamaan 8.4.

Päivitetty 7.4. klo 8.40: Länsiterminaalin karanteenitoimenpiteet ovat osoittautuneet toimiviksi, linjojen 6T ja 7 liikenne voidaan palauttaa 8.4. alkaen takaisin normaaliksi Länsisataman reitin osalta. Länsiterminaalin pysäkit T1 ja T2 palaavat käyttöön.

Terveysviranomaisten suosituksesta poissa käytöstä ollut Länsisataman raitiovaunuliikenne palautetaan takaisin käyttöön 8.4. aamuliikenteen alkaessa.

Liikennöinti Länsisatamaan 8.4. alkaen:

Länsisataman pysäkit Länsiterm. T1 (H0236/H0235) ja Länsiterm. T2 (H0237/H0238/H0239) palaavat 8.4. aamuliikenteen alussa takaisin käyttöön ratikkalinjoille 6T ja 7.

 

Liikennöinti 7.4. päivän loppuun asti:

  • Raitiovaunulinja 6T ajaa 7.4. päivän loppuun asti normaalireittiään Huutokonttorille asti ja sen jälkeen suljettuna ja pysähtymättä Länsisataman kautta. Linja 6T ei ota matkustajia kyytiin Länsisataman pysäkeiltä Länsiterm. T1 (H0236/H0235) ja Länsiterm. T2 (H0237/H0238). Huutokonttorin pysäkit ovat käytössä.
     
  • Linja 7 kääntyy 7.4. päivän loppuun asti Salmisaaressa Länsiterminaalin sijaan. Tyynenmerenkadulla sijaitsevat pysäkit Länsiterminaali T1 (H0236/H0235), Länsiterminaali T2 (H0237/H0238), Huutokonttori (H0296/H0297) sekä Länsilinkin pysäkit (H0820/H0821) jäävät ajamatta. Linja 7 ajaa Ruoholahden villojen pysäkin (H0822/H0823) jälkeen Itämerenkatua Salmisaareen ja pysähtyy reitin varren pysäkeillä Itämerenkatu (H0215/H0216) ja Ruoholahti (M) (H0213/H0214) sekä Salmisaaren kääntöpaikalla.

Raitiovaunujen 6T ja 7 poikkeusreittien pysäkit 7.4. asti kartalla

Raitiovaunujen muutokset kartalla tekstin mukaisesti

Kommentit

Mikä mahtaa olla 7:n reitti ruoholahdenvilloista eteenpäin siis salmisaaren suuntaan?
Tätä ei ole missään kerrottu?
Selkeyden vuoksi voisitte nähdä vaivaa ja laittaa myöskin leikkauksen muuttuvasta reitistä

Pahoittelumme, että 7:n reitin ja sen varren pysäkkien suhteen tietoja oli jäänyt puuttumaan. Tiedotteeseen on lisätty tekstiin nyt Itämerenkadun maininnan oheen myös pysäkkien nimet ja pysäkkinumerot sekä kartta 6T:n ja 7:n poikkeusreiteistä alueella.

Onko yöbussilinja 23N tauolla kokonaan?

Alueen yölinja 23N liikennöi ratikoiden muutoksista huolimatta. 23N liikennöi sataman laivojen liikennöinnin ulkopuolella ja siksi sen liikennöintiin tällä päätöksellä ei ollut vaikutusta. Tiedote koskee siis vain ratikkaliikennettä, tämä tarkennettu nyt myös tiedotteen tekstiin.

Selitätte, että tarkoituksena on estää liikenneyhteys Länsiterminaaliin sulkemalla kaksi viimeistä pysäkkiä. Se ei kuitenkaan toteudu, sillä tänään olen itse nähnyt miten matkustajat jäävät pois Huutokonttorilla ja kävelevät siitä terminaaliin. Eli mahdolliset riskimatkustajat ovat T2:n kyydissä Rautatieasemalta Huutokonttorille, mutta muuttuvat riskiksi viimeisen pysäkin matkalla Huutokonttori-Länsiterminaali 1.

Matkustajien turvallisuus on HSL:lle ensisijaisen tärkeää. Suosittelemme kaikille matkustajille noudattamaan matkustusohjeistusta, joka on annettu koronavirustilanteen takia poikkeustilanteessa lentoasemien ja satamien liikenteelle ja etenkin sieltä tuleville matkustajille. Pyrimme kuitenkin myös palvelemaan mahdollisimman hyvin lähialueiden asukkaiden matkustustarpeita. Arvioimme poikkeustoimien toimivuutta sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa ja teemme tarpeen mukaan muutoksia järjestelyihin. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa hankaluutta matkustamiseen.

Korjaus: Ovat siis 6T:n kyydissä Rautatieasemalta Huutokonttorille, jossa jäävät pois ja jatkavat kävellen terminaaliin.

Miksi pysähtymättä ei jätetä vain Länsiterminaali 2 pysäkkiä? Nyt terminaaliin menevät matkustajat ovat kyydissä Huutokonttorille asti ja kävelevät siitä, yhtä hyvin olisi voitu käyttää vielä Länsiterminaali 1 pysäkkiä, jolloin Verkkokaupan asiakkaat ym sekä terminaalien työntekijät/matkustajat olisivat päässeet (lähes) perille asti. Eikö ole aivan sama että matkustajat ovat joka tapauksessa jo kyydissä 6T:ssä Huutokonttorille asti kuin että he olisivat vielä yhden pysäkin verran lisää? Päätöksessä ei ole ajateltu yhtään mitään.

T1:n pysäkki on lähes T2:n pysäkin vieressä, joten ilman molempien poistamista käytöstä lopputulos ei olisi ollut valitettavasti toimiva. Tässä on taustalla terveysviranomaisten suositus, jota noudatamme tätä päätöstä tehdessämme. Vastaava tilanne on nyt päällä myös lentoasemalla. Harkitsimme mahdollisuuksia tarkoin ennen tämän päätöksen tekemistä ja valitettavasti tässä ei löytynyt ratkaisua, jossa suora yhteys terminaalien lähialueelle olisi pystytty säilyttämään ilman yhteyttä viereiseen satamaan.

Länsiterminaalissa käy edelleen ihmisiä töissä, joten tämä päätös vaikeuttaa ja pidentää myös monen ihmisen päivittäistä työmatkaa.

Tämä on valitettava tosiasia ja olemme haitasta pahoillamme. Tässä on kuitenkin taustalla terveysviranomaisten suositus, jota noudatamme tätä päätöstä tehdessämme. Vastaava tilanne on nyt päällä myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Teemme tähän muutoksia heti kun tilanne sen sallii.

Anteeksi vain, mutta eihän tässä ole järjen hiventä. Länsiterminaali 1 on lähin pysäkki esimerkiksi senioritalolle, ala-asteelle (joka ei ole kiinni), päiväkodille (joka ei ole kiinni) ja useille asuintaloille jotka sijaitsevat lähempänä terminaaleja kuin Länsilinkkiä / Saukonpaaden aluetta. 6T katkaisun ymmärrän, mutta 7 ohjaaminen tuntuu ajattelemattomalta.

Harkitsimme mahdollisuuksia tarkoin ennen tämän päätöksen tekemistä ja valitettavasti tässä ei löytynyt ratkaisua, jossa suora yhteys terminaalien lähialueelle olisi pystytty säilyttämään ilman yhteyttä viereiseen satamaan. T1:n pysäkki on lähes T2:n pysäkin vieressä, joten ilman molempien poistamista käytöstä lopputulos ei olisi ollut valitettavasti toimiva. Tässä on taustalla terveysviranomaisten suositus, jota noudatamme tätä päätöstä tehdessämme. Vastaava tilanne on nyt päällä myös lentoasemalla. Molemmissa tapauksissa ikävä kyllä myös muillekin matkustajille, kuin satamasta tuleville aiheutuu harmia. Olemme tästä haitasta pahoillamme ja teemme tähän muutoksia heti kun tilanne sen sallii.

Teimme kuitenkin muutoksia jo heti tänään linjojen ajamiseen ja saimme sillä toisetkin Huutokonttorin pysäkit takaisin käyttöön, mikä voi auttaa joitakin matkustajia.

Vasta muutama vuosi sitten T1-pysäkki siirrettiin lähemmäs terminaalia ja kauemmas Verkkokauppa.comista (asiakkaille ja em. senioritalon asukkaille 200 metriä enemmän kävelyä). Ja nyt valitetaan, kuinka se on liian lähellä terminaalia. Good thinking!

Nomuthei, se siirtohan oli "pakko" tehdä, koska sillä helpotettiin autoilua alueella!

Kannattaako 6T ajaa ollenkaan Jätkäsaareen kun T on terminaalivuoro ja terminaaliin ei ole liikennettä? Eikö 6T voi kääntyä Hietalahdessa kuten 6:n?

Pakko, koska kiskot on rakennustöiden vuoksi poikki Hietalahdentorin kohdalla.

Tällä hetkellä 20.7. asti tosiaankin Hietalahdessa on työmaan takia raide pois käytöstä ja kaikki kutosen ratikat ovat 6T-vuoroja. Mm. kääntöpaikkojen kapasiteetista johtuen päädyttiin tähän ratkaisuun Länsisataman osalta.

Ei ole asiallista jättää koko Jätkäsaaren loppupäätä (T1 jaT2) ilman julkista liikennettä, koska täällä asuu myös ihmisiä, vaikka sataman liikenne lähes hiljentynyt rahtikuljetuksia lukuun ottamatta. Lisäksi esim. Verkkokauppaan tullaan.paljon julkisilla ja kannetaan painavia paketteja. Siinä on myös Jätkäsaren posti. Toinen raitiovaunu esim. 6 T olisi voitu jättää linjalle. Vuoroja olisi myös voinut tarvittaessa harventaa. Täällä on asuntoja, senioritalo ja ihmisiä, jotka tarvitsevat raitiovaunuja kauppaan mennessään ja jotkut käyvät myös töissä!!! Muuttakaa tämä typerä päätös, josta tuli ilmoitus 1.4. ,ja voimassa jo 2.4. Vai onko tämä todella huono aprillipila?

Tässä on taustalla terveysviranomaisten suositus, jota noudatamme tätä päätöstä tehdessämme. Tällä hetkellä kaikkialla on pyrkimys välttää lähikontakteja. Vastaava tilanne joukkoliikenteen suhteen on nyt päällä myös lentoasemalla. Molemmissa tapauksissa ikävä kyllä myös muille matkustajille aiheutuu harmia, mistä olemme pahoillamme. Tässä mahdollisuuksia harkittiin todella tarkoin ennen toteutusta haitan minimoimiseksi. Tiedämme myös, että T1:n pysäkki on tärkeä alueen asukkaille ja tarkastelemme ratkaisuja tähän heti kun tilanne sen sallii.

Valitettavasti tässä ei tällä hetkellä löytynyt ratkaisua, jossa suora yhteys mm. postille ja Verkkokaupalle olisi pystytty säilyttämään ilman yhteyttä viereiseen satamaan. T1:n pysäkki on kuitenkin lähes T2:n pysäkin vieressä, joten ilman molempien poistamista käytöstä lopputulos ei olisi ollut valitettavasti toimiva. Teimme kuitenkin muutoksia jo heti tänään linjojen ajamiseen ja saimme sillä toisetkin Huutokonttorin pysäkit takaisin käyttöön, mikä voi auttaa joitakin matkustajia.

Elleivät viranomaiset rajoita mm. postin palveluita, jokin korvaava bussipysäkki Verkkokaupan kohdalla kelpaisi.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.