HRT:s Reseplanerare igen bland de mest värderade webbtjänsterna i Finland

HRT:s Reseplanerare har ännu en gång skördat lagrar. Tjänsten placerade sig på fjärde plats när Taloustutkimus Ab frågade i augusti-september åsikter om Finlands mest värderade webbvarumärken. Framför var endast Google, Yle Arenan och Meteorologiska institutet.

Undersökningen gjordes i Taloustutkimus Ab:s internet-panel och målgruppen var finländska 15-79-åringar som använder internet. Nästan 3000 svarade på undersökningen.

I Teleforum rf:s tävling Bästa Mobiltjänst 2013 placerade sig HRT:s Reseplanerare- och Kutsuplus-applikationer i finalen, dvs. bland de tre bästa, i kategorin Nyttighets- eller produktivitetstjänster för konsumenter.

Teleforum rf är en samarbetsorganisation för producenter av digitaliska tjänster, vars tävling Bästa Mobiltjänst hade som målsättning att uppmuntra företag till utvecklingsarbete samt lyfta fram de mest innovativa tjänsterna till den stora publikens kännedom.

Mobiltjänsterna var kategoriserade till sammanlagt tretton kategorier för tävlingen. På tävlingens webbsida hade man möjligheten att rösta på kandidater och fast det var juryn som gjorde de slutliga valen, tog juryn röstningsresultat i beaktande.

Reseplaneraren får beröm av sina användare att den är ett behändigt hjälpmedel i planering av resor samt tydlig och användbar. Tjänsten har ca 150 000 användare dagligen. Reseplaneraren har betjänat redan i 12 år och tjänsten förnyades i våras, då Mina avgångar- och Undantagsinfo-tjänsterna överfördes till samma användargränssnitt. Det är möjligt att spara viktiga rutter och hållplatser till Min Reseplanerare-konto.

HRT:s Kutsuplus-tjänst erbjuder ny flexbuss-service, dvs. skräddarskydda resor som kan beställas med dator eller mobiltelefon. Resan betalas på förhand med elektronisk Reseportmonnä, dit man kan ladda saldo från sitt bankkonto eller kreditkort.

Reseplaneraren

Kutsuplus-tjänsten