Redan över 10 000 resekort har beställts

Endast fem dagar kvar att beställa kortet.

HRT:s pågående resekortskampanj har redan åstadkommit över 10 000 nya resekortskunder i kollektivtrafiken. Kampanjen inleddes 31.3 och den avslutas 13.4. Invånarna i HRT-området har alltså endast fem dagar kvar att beställa för sig ett resekort som är laddat med 14 dagars periodbiljett. Erbjudandets värde är 55,10–79,50 euro och det erbjuds för alla som inte ännu har HRT:s personliga resekort. Du kan beställa kortet på webben.

”För alla, som inte ännu har ett resekort, lönar det sig att beställa kortet nu på webben och man får det hemskickat. Kampanjen ingår i miljöministeriets Kultu-program som avslutar i slutet av detta år. Så det lönar sig att dra nytta av denna förmån nu”, säger HRT:s kommunikations- och marknadsföringsdirektör Mari Flink. I miljöministeriets Hållbar konsumtion och produktion-program finansieras åtta pilotprojekt med vilka strävas efter att främja hållbar utveckling och miljöns välbefinnande.

Den pågående kampanjen är riktad speciellt till medelålders och seniorer som använder kollektivtrafiken betydligt mera sällan än andra åldersgrupper.

Innan kampanjen utredde HRT med intervjumetod varför en del av medelålders anser att användning av kollektivtrafiken är besvärlig. På basis av resultat anses anskaffande av resekortet, köp av rätt biljett och användning av kortläsaren som besvärligt. Dessutom kan en oerfaren användare vara rädd för att misslyckas i situationer där man köper biljett eller använder den.