Nya busslinjer i Sibbo fr.o.m. 11.8

Bussarnas linjenummer, rutter och tidtabeller förändras i Sibbo den 11 augusti då organiseringsansvar för busstrafiken i Sibbo överförs till HRT. I fortsättningen planerar och konkurrensutsätter HRT rutterna samt anskaffar trafiken.

HRT:s syfte i ruttplaneringen har varit att skapa för Sibbo ännu tydligare och rätlinjigare linjenät som är enkelt för passageraren att uppfatta. Det nya linjenätet förbättrar möjligheter till att använda kollektivtrafiken också utanför rusningstider eftersom utbudet blir jämnare i olika tider. Kvälls- och veckoslutstrafiken ökar mellan Nickby och Söderkulla samt mellan Söderkulla och Eriksnäs.

Mellan Östra centrum och Söderkulla samt på rutten Kervo–Tallmo–Nickby trafikeras varje dag liksom mellan Nickby och Söderkulla samt mellan Söderkulla och Eriksnäs. Kompletterande vardagstrafik ordnas mellan Järnvägstorget och Nickby. Dessutom kommer under skoldagar till Nickby och Söderkulla från övriga Sibbo att köras bussturer som också passar för resor mellan hemmet och arbetsplatsen.

Omfattande information om det nya busslinjenätet i Sibbo kan hittas här. HRT har också redigerat ett tryckt infopaket om de nya rutterna och tidtabellerna som delades ut till alla hushåll i Sibbo i början av augusti.

Träffa HRT:s planerare

Det nya linjenätet presenteras i Sibbo 8–9.8. Du kan träffa HRT:s kollektivtrafikplanerare på fredagen kl. 15–19 i S-Market Nickby och på lördagen kl. 10–13 i S-Market Söderkulla.