HRT:s dygnsbiljetter nu i mobilen

Med appen HRT Mobilbiljett kan man nu beställa både enkelbiljetter samt dygnsbiljetter för 1-7 dygn. Under hösten kommer det också vara möjligt att köpa enkelbiljetter för barn via appen.

Appen HRT Mobilbiljett förnyas. Nu kan man köpa både enkelbiljetter och dygnsbiljetter för 1-7 dygn via appen. Mobilbiljetten gäller i alla HRT:s trafikmedel och den kan beställas för alla zoner.

Du kan också beställa biljetten i förväg om du vill. Då börjar biljetten gälla vid den tidpunkt du själv har valt inom 1-24 timmar från beställningen.

”Nu betjänar HRT:s mobilbiljett ännu bättre turister och besökare. Med dygnsbiljetten kan man resa obegränsat antal resor inom den valda resezonen”, säger Mari Flink, direktör för HRT:s avdelning för kundrelationer och försäljning.

HRT:s mobilbiljett kan du betala med bank- eller kreditkort eller som mobil betalning som debiteras på din telefonräkning.

En ny version av mobilbiljettappen kommer att lanseras senare i höst. Under hösten får applikationen en ny offline-funktion dvs. biljetten fungerar även om passageraren inte har tillgång till internetuppkoppling.

”Under hösten kommer det att vara möjligt att köpa mobilbiljetter för barn. Vi utvecklar appen HRT Mobilbiljett utgående av respons och önskemål från användarna”, säger Satu Rönnqvist HRT:s ledande sakkunnig i mobil- och webbförsäljning.

HRT utvecklar också mobil periodbiljett. Den ska lanseras nästa år.

Appen HRT Mobilbiljett kan avgiftsfritt laddas ner från applikationsbutiker. De som redan laddat ner appen får de nya egenskaperna i bruk genom att uppdatera appen med den senaste versionen. Under giltighetstiden är mobilbiljetten trefärgad i den nyaste versionen. I den gamla versionen är den giltiga biljetten grön. Båda biljetter är giltiga i trafikmedlen.

Vissa användare av iOS-telefoner har drabbats av ett fel i appen HRT Mobilbiljett som gör att kunden inte har kunnat köpa biljetter. Felet har nu åtgärdats. För närvarande är den nya versionen tillgänglig endast i Apples applikationsbutik, men versioner för andra plattformar kommer att släppas senare.

Vi beklagar eventuella besvär som detta orsakar.

Läs mer om HRT:s mobilbiljett: hsl.fi/sv/mobilbiljett