Stadscykelsäsongen startar – alla cykelstationer har inte tillgängliga cyklar

Från och med tisdag 3.4 kan man låna stadscyklar i Helsingfors. Vissa stationer som cykelstationerna på Almvägen, Tölögatan och Ulfsbyvägen kan ännu inte öppnas 3.4 och cykelstationen vid Ishallen får cyklar när gatuarbetena i området blir klara.

kaupunkipyörä2018

På grund av snö och is har installation av cykelstationerna varit utmanande.  När alla cykelstationer har öppnats, finns det 150 stadscykelstationer och 1500 cyklar i Helsingfors.

En hel säsong kostar 30 euro – efter valborg kan man cykla i Esbo samt mellan Esbo och Helsingfors

Hela säsongen (3.4 – 31.10.2018) kostar 30 euro. Du kan låna cykeln så många gånger du vill så länge varje cykeltur inte överstiger 30 minuter. Ifall du cyklar mer än 30 minuter åt gången betalar du en tilläggsavgift som är 1 euro per varje påbörjad halvtimme. En stadscykel får användas högst fem timmar per gång. I stället för en hel säsong kan du också köpa ett abonnemang för en vecka (10 euro) eller för en dag (5 euro). I alla alternativ ingår ett obegränsat antal halvtimmes cykelturer: om du cyklar mer än 30 minuter åt gången, debiteras en tilläggsavgift.

Stadscykelsystemet i Helsingfors och Esbo fungerar som en helhet. Kunden registrerar sig i ett och samma system och köper ett abonnemang. Från och med 2.5 kan man också cykla mellan städerna dvs. från Esbo till Helsingfors eller från Helsingfors till Esbo, om man vill. I maj får Esbo 70 cykelstationer och 700 cyklar. Senare på sommaren öppnas ännu 35 nya cykelstationer i Esbo och staden får 350 cyklar till.

Du kan registrera dig för en hel säsong eller för en dag eller en vecka. Tjänsten finns på adressen https://kaupunkipyorat.hsl.fi/sv