HRT var med att välja en ny superhjälte

Milkman-superhjälte vann tvåornas energitävling under Energisparveckan. Milkman kan sjunga och vill bli återvunnen. Det vinnande animationsverket om superhjältens handlingar planerades och förverkligades av 2b-klass i Laune grundskola i Lahtis.

Superhjälte som har maskerat sig som Milkman-mjölkburk är ute på äventyr i animation som har förverkligats på ett roligt sätt. Den maskerade hjälten ser till att soporna kommer till rätta ställen. Också själva hjälten hoppar till återvinningskärlet och omvandlas till en ny figur.  Tydlig förverkligande, handling och barnens handavtryck erövrade energitävlingens jury.

Elina Vesanen från Heureka sammanfattade juryns tankar: Tanken om superhjälte i samband med återvinning var särskilt bra uppfattat och rolig idé. Färggrann och fräsch animation fick beröm om sitt moderna förverkligande eftersom det är lätt att dela videon också via social media.

I juryn var med representanter från VR, HRT, Heureka, Högholmen och Lasten Keskus som alla är tävlingens sponsorer. HRT erbjuder också dygnsbiljetter för vinnarklassens vinstresa.

I tävlingen granskas energi ur barnens synvinkel

Tvåornas energitävling är anknuten till Energisparveckan som firas årligen under vecka 41. Studier av energiärenden kulmineras i en energitävling som sponsorbolag för tvåornas energisparvecka arrangerar runtom i Finland.

Hej, allt funkar!-undervisningsmaterial är ett gediget informationspaket om energi

Undervisningspaketet med sina uppdateringar har snart varit i bruk i 20 år. Energi- och miljöärenden ska undervisas och läras sig kontinuerligt eftersom ny information finns hela tiden. Sponsorbolagen sponsorerar undervisningspaketen till områdets skolor. Paketet innehåller undervisningsmaterial för andraklassister och även till övre klasser i lågstadiet.

Motiva uppehåller hemsidor för tvåornas energisparvecka och koordinerar den landsomfattande energitävlingen som arrangeras årligen.

Du kan titta på Milkman återvinner-animationen på You tube.
 

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.