HRT:s kampanj Vinn över din rädsla för kollektivtrafik vann priset för årets kampanj

HRT:s kampanj Vinn över din rädsla för kollektivtrafik har valts till årets 2014 bästa kampanj i AdProfit-marknadskommunikationstävlingen. Målgruppen för kampanjen var över 50-åriga inom HRT-området som inte äger ett resekort. Kampanjen lockade att testa resekortet, ökade försäljning och många blev kollektivtrafikens stamkunder. HRT tog titeln redan andra gången i rad.

”Vi fick 10 850 nya resekortsbeställningar under två kampanjveckor. Efter gratisveckan har på korten laddas biljetter under åtta månaders tid sammanlagt till ett värde på 585 400 euro, vilket betyder cirka 54 euro per kund. Cirka 40 procent av testbrukare har blivit kollektivtrafikens stamkunder”, berättar HRT:s kommunikations- och marknadsföringsdirektör Mari Flink om resultat av den segerrika kampanjen.

Vilken kampanj?

Tidspunkten för HRT:s resekortskampanj var vid skiftet av mars–april i fjol. Målgruppen styrdes till kampanjsidan där man kunde beställa resekortet hemlevererat. HRT var i slutrakan i sin klass med kampanjer från Berner, Vepsäläinen och Visit Finland. Jury, som bestod av reklamplanerare samt representanter av medieplanering, undersökning, undervisning och massmedier, betonade i sina motiveringar i synnerhet kampanjernas effektivitet.

Kännetecknande för kampanjer som har varit framgångsrika i AdProfit-tävlingen är ett tätt och lyckat samarbete mellan annonsör och reklambyrå. HRT:s partners i kampanjen var reklambyrå 358 och mediebyrå Dagmar.

Voita pelkosi”Vi fördjupade oss i hinder för användningen med intervjuer. Överraskande var föråldrade uppfattningar inte mest betydande utan emotionella aspekter. Målgruppen saknade praktisk känning av kollektivtrafik. De var rädda att de skulle fumla eller göra bort sig med biljettautomater, kortläsare och tidtabeller. Vi ville alltså välkomna målgruppen att modigt stiga ombord på kollektivtrafik och tackla saker som förorsakar onödig spänning. Vi beslöt att lyfta dessa rädslor fram i kampanjen och besegra dem med glimten i ögat”, säger Ale Lauraéus, Art Director i reklambyrå 358.


 

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.