Med hjälp av HRT:s nya tjänst kan du kika på de nya rutterna

HRT har publicerat en ny elektronisk tjänst med hjälp av vilken man kan kika på de kommande ruttändringarna. I den första beta-versionen kan man göra ruttsökningar för det kommande linjenätet i Vanda som träder i kraft i augusti. HRT:s syfte har varit att man lätt kan bekanta sig med det nya linjenätet på förhand med hjälp av sökfunktionen som redan är bekant från Reseplaneraren.

”Vi är särskilt nöjda med att tjänsten blev färdig i god tid före den historiskt stora linjenätsändringen i Vanda. Det är också fint att vid sidan av de traditionella linjekartorna har utvecklats ett nytt sätt att kolla de kommande ändringarna redan flera månader i förväg. Med hjälp av sökfunktionen kan man snabbt ta reda på för sig själv viktiga rutter. HRT:s syfte är att utveckla på basis av respons en tjänst som kan även i fortsättningen användas i samband med linjenätsändringarna, till exempel nästa år före ibruktagandet av Västmetron”, säger HRT:s kommunikations- och marknadsföringsdirektör Mari Flink.

Netlight Oy har i samarbete med HRT utvecklat tjänsten Tulevat reitit. Tjänsten finns på adressen hsl.fi/tulevatreitit.

Sökresultaten ger även information om busslinjernas trafikeringstider samt de uppskattade restiderna men inte ännu exakt tidtabellsinformation. HRT publicerar de slutgiltiga tidtabellerna för linjenätet i Vanda senast 19.6 på sidan hsl.fi. Höstens rutter finns i Reseplaneraren i juli.

Så här hittar du de kommande rutterna

Gå till adressen hsl.fi/tulevatreitit. Mata in avgångspunkten och destinationen och ta reda på hur din resa går fr.o.m. 10.8 då Ringbanan har öppnats och busslinjenätet i Vanda har förnyats. Du kan även granska vilka busslinjer ersätter i framtiden dina nuvarande förbindelser. HRT samlar kundrespons för fortsatt utveckling. Responslänken finns i nedre kanten av sidan.

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.