Ringbanacyklingen inleder sommarsäsongen

Den populära Ringbanacyklingen cyklas på lördagen 9.5. Välkommen att heja på cyklisterna på Heurekas parkeringsplats (Konungsvägen 7) fr.o.m. kl. 12. Anmälningen till evenemanget har slutat och till deltagarna skickas närmare anvisningar närmare evenemanget.

Heurekas parkeringsplats fungerar som avgångsområde och mål där vi kommer igång med ledning av en guide och cyklar runt Ringbanan. Ruttens längd är drygt 40 kilometer och hastigheten kan väljas från tre olika nivåer. Rastplats är i närheten av Aviapolis tågstation där serveras förfriskningar. Pausen utförs i snabb takt i sportsmannaanda.

Du kan komma med ensam, på tu man hand eller med hela familjen. Också olika arbetslag eller hobbygrupper är välkomna. Den guidade turen tar beroende av hastigheten ca 2–3 timmar. Evenemanget är avgiftsfritt. Bland alla deltagare lottas ut HRT:s presentkort!

  • Plats: Heurekas parkeringsplats, Konungsvägen 7
  • Tidpunkt: 9.5.2015 kl. 12
  • Ruttens längd och varaktighet: Ca 40 km, 2–3 timmar
  • Nivåer: Medelhastighet 15–18 km/h som passar för begynnande cyklister eller för den som gillar lugn cykling i gruppen. Medelhastighet 18–21 km/h som går som motionscykling för en begynnande cyklist och som uthållighetsträning eller som en återställande träning för en erfaren cyklist. Medelhastighet över 21 km/h som passar för självständiga cyklister som vill cykla rutten med hjälp av kartan och utan en guide.
  • Cykelhjälm med!

Cykelrutten

Cykelrutten i Ride with Gps-tjänsten: http://ridewithgps.com/routes/7673080

Arrangören förbehåller sig rätten att bearbeta rutten före och under evenemanget.

Deltagarna är inte försäkrade av arrangören utan varje deltagare deltar i evenemanget på egen risk. Alla har dock hjälmtvång!

De första 300 personerna ryms med!

Evenemangsområde

HRT med sina samarbetspartner kan träffas på Heurekas parkeringsplats under hela evenemanget. HRT erbjuder information om Ringbanan och svarar gärna även andra frågor. Dessutom kan du vid HRT:s tält delta i utlottningen där du kan vinna ett familjepaket till Heureka (inkl. 2 biljetter för vuxna och 2 för barn). Du är också välkommen att heja cyklister och bekanta dig med evenemangets utbud då du väntar på cyklister att komma i mål.

Glad och energisk Klimatinfo är med i dagen och skickar cyklister iväg pigg med hjälp av lätt uppvärmning. Vid Klimatinfos punkt får du även goda miljötips för vardagen.

Med information om evenemanget uppdateras då arrangemangen framskrider. Du kan även följa evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/374845499370101/

Samarbetspartners

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.