Busslinjerna i Otnäs på undantagsrutt fram till öppnandet av Västmetron

Busslinjer som kör i Otnäs flyttades till undantagsrutter i december när Otnäsvägen stängdes av för all trafik mellan Maskinbyggarvägen och Datavägen. Enligt de inledande erfarenheterna under de första veckorna har arrangemanget fungerat bra.

”Det har varit bra att vi har kunnat starta undantagsarrangemanget i Otnäs under en lungnare period just före julhelgen”, säger HRT:s trafikplanerare Kari Lehtonen.

När vårterminen startar, finns det mer passagerare också i Otnäs. Därför vill HRT påminna om de undantagsrutter som gäller i området. Största delen av busslinjerna som kör i Otnäs är på undantagsrutt och det har varit många ändringar vad gäller hållplatserna vid Teknologbyn och vid Otnäs köpcentrum.

Linjeskyltarna på hållplatserna ger information om bussens destination. Det är viktigt att beakta detta, eftersom en del av linjerna kör till rondell vid korsningen av Otnäsvägen och Bergsmansvägen och fortsätter sedan tillbaka till ankomstriktning. Till exempel linjerna 102 och 550 har en sådan rutt.

”Linjeskyltarna berättar alltid vilka busslinjer stannar vid hållplatsen och till vilken riktning de kör", påminner Lehtonen.

Läs mer om undantagsrutterna i Otnäs här

Undantagsrutterna beror på de omfattande byggarbeten som görs för att förnya Aalto-universitetets campus i Otnäs. Undantagsrutterna gäller fram till öppnandet av Västmetron dvs. fram till augusti i år. Då förnyas också busslinjenätet i Esbo. Byggnadsarbetena vid campus fortsätter även efter det.

Otaniemen bussireitit