Byt ditt gröna resekort mot ett nytt HRT-kort innan de nya zonerna börjar gälla!

Har du ännu ett gammalt grönt resekort? När de nya zonerna börjar gälla på lördag 27.4.2019 kl. 4.30, uppdateras kortläsarens användargränssnitt och du kan inte längre betala dina resor med det gamla resekortet. Det lönar sig att byta det gamla resekortet mot det nya HRT-kortet eller ladda ner HSL-appen för att kunna köpa biljetter även i fortsättningen.

Du kan byta ut ditt kort på HRT:s och kommunernas serviceställen t.ex. i R-kiosker, Prismabutiker, K-Citymarket och Stockmanns varuhus samt i flera S-market, Alepa, K-market och i flera små kiosker.

Period och värde som finns kvar på det gamla resekortet samt övriga uppgifter på kortet såsom rabattgrupp flyttas över till det nya HRT-kortet. Det nya kortet fungerar på samma sätt som det gamla.

Du kan gratis byta ditt resekort mot ett nytt HRT-kort fram till 26.4 på alla försäljningsställen. Efter det kan kortet bytas ut mot ett nytt endast på HRT:s eller kommunernas serviceställen och kortbytet kostar då 6 euro.  Obs! Lördagen den 27 april är det ett avbrott i biljettförsäljningssystemet på grund av systemuppdateringen. Det innebär att du inte kan byta ditt gamla kort mot ett nytt eller ladda det nya HRT-kortet.

För att kunna byta ut ditt kort behöver du inte en fullmakt eller identitetsbevis. Du kan också byta kortet på någon annans vägnar. Man kan byta hela familjens kort på en och samma gång.

Också skoleleverna måsta byta de gamla resekorten som de har fått från skolan mot de nya HRT-korten.

Du kan också ladda ner HSL-appen. I appen kan du köpa 30-dagarsbiljetter för vuxna och studerande samt enkel- och dygnsbiljetter för barn och vuxna. Läs mer om HSL-appen 

Om du i samband med zonförnyelsen börjar använda endast HSL-appen, kan man inte flytta period eller värde på ditt gamla resekort till HSL-appen, eftersom kortet och mobilappen är två skilda system.

Det lönar sig att skapa ett HRT-konto men det är inte obligatoriskt

I samband med kortbytet kan du skapa ett HRT-konto så att du i framtiden kan utnyttja de nya tjänster som utvecklas för HRT-kortet. Det är dock inte nödvändigt att ha ett HRT-konto för att kunna använda det nya kortet.

Vänligen observera att när du får ett nytt kort, får du också ett nytt kortnummer. Om du har registrerat dig med resekortets nummer t.ex. i stadscykeltjänsten, ska du byta kortets nummer också i tjänsten.

Läs mer om de nya zonerna 

 

 


Et tarvitse kortin vaihtoon valtakirjaa etkä henkilöllisyystodistusta. Voit myös vaihtaa kortin jonkun toisen puolesta, eli joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla.

 

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.