Aloita laivamatka ratikalla

Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseviin lauttaterminaaleihin pääsee raitiovaunulla.

Länsiterminaaliin kulkevat raitiolinjat 6T ja 9, joilla on pysäkki esimerkiksi Rautatieaseman edessä. Linja 6T ajaa terminaaliin Bulevardia pitkin ja linja 9 Kampin kautta.

Olympiaterminaaliin Eteläsatamaan pääsee ratikkalinjoilla 2 ja 3. Molempien kyytiin pääsee Rautatieaseman pysäkiltä. Kakkonen ajaa terminaalille Kauppatorin kautta, kolmonen hiukan pitemmän lenkin Bulevardin ja Eiran kautta. Ruuhka-aikoina Olympiaterminaaliin ajaa myös raitiolinja 1A.

Katajanokan terminaalille pääsee ratikalla 4T, joka kulkee vain matkustajalaivojen lähtö- ja saapumisaikoina. Koko päivän liikennöivä ratikkalinja 4 ajaa sekin lähelle terminaalia. Nelosten kyytin pääse keskustassa esimerkiksi Lasipalatsin ja Stockmannin edestä.

Lippu ratikkamatkalle kannattaa hankkia etukäteen. Mitä useampi ostaa lipun kuljettajalta, sitä kauemmin kestää ennen kuin matka pääsee jatkumaan pysäkiltä. Satunnainen matkustaja saa ostettua kertalipun vaikkapa Rautatieaseman edessä olevan ratikkapysäkin automaatista. Myös Lasipalatsin pysäkillä on lippuautomaatti.

Yhteydet satamiin

Kommentit

Ekeneltä saisin tulkki apua joka voisi tulkata minulle ENGLANIN KIELESTÄ SUOMEKSI TAI RUOTSIKSI. Joten en voi hyväksyä sopimus ehtoija. nimimerkki: SIMON

Satamaliikenne on erinomainen asia kunhan vielä saadaa pikaisesti 4T ajamaan järkevimmi aikatauluin ja kokopäiväisesti kuten raitiovaunulinjastouunnitelmassa ehdotetaan.
Liikenteen sujuvuutta voi kuitenkin parantaa nopeastikin kohtuullisin kustannuksin. Blogissa mainittujen sekä satamissa sijaitsevien lippuautomaattien ohjesanomaa voi ja pitää selkiyttää. Teksti on liian pientä ja monimutkaista. Jokainen ensikertalaisaostaja joutuu lukemaan lävitse koko litanian. Ulkokuntalaiset ja ulkomaalaiset eivät välttämättä tunne HSL:n lippujärjestelmää eivätkä terminologiaa kuntarajoista puhumattakaan.
Varsinkin Rautatieaseman ja Lasipalatsin automaateissa voisi olla näkyvällä paikalla yksi lisäpainike "satamaan". Henkilö, joka ostaa ko. automaateilta lipun satamaan, ei tarvitse tietoa sisäisistä sun muista järjestelmistä. Tällä tavoin lipunmyyntiaika lyhentyisi radikaalista ja jono vetäisi.

PS. En voi hyväksyä Mollomin yksityisyys käytäntöjä, koska sain esiin vain englanninkiellisen version säännöistä.
Mikä tämä Mollomi ylipäätänsä on ja mitä sillä on tekemistä HSL:n asiakaspalautteen kanssa?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.