HSL kampanjoi keski-ikäisiä joukkoliikenteeseen

HSL uusii viimekeväisen, menestyksekkään kampanjansa, jossa tarjotaan joukkoliikenteen uusille asiakkaille matkakorttia ja kahden viikon maksutonta kokeiluaikaa. Tämän vuoden kampanja on suunnattu erityisesti keski-ikäisille ja senioreille, joiden joukkoliikenteen käyttö on selvästi vähäisempää kuin muiden ikäryhmien.

”Liikkumistutkimusten mukaan lähes kaikissa ikäryhmissä joukkoliikenteen suosio kasvaa tällä hetkellä yksityisautoilun kustannuksella. Ainoastaan yli 60-vuotiaat ajavat entistä enemmän omalla autollaan. Toisaalta joukkoliikenteen käyttö on suhteellisesti vähäisintä vanhemmissa ikäryhmissä. Siksi haluamme keskittyä kampanjoinnissamme tähän ikäryhmään”, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink sanoo.

Ennen nyt käynnistyvää kampanjaa HSL selvitti haastattelumenetelmällä, miksi osa keski-ikäisistä kokee joukkoliikenteen käytön vaikeaksi.

”Tulokset eivät yllättäneet. Matkakortin hankkiminen, oikean lipun ostaminen ja kortinlukijan käyttö koetaan vaivalloiseksi. Kaikki nämä pienet hankaluudet yhdessä muodostavat ihmisen päässä yhden ison hankaluuden, jonka takia monelle on helpompi istua tuttuun auton rattiin. Lisäksi tottumattomalle käyttäjälle liittyy joukkoliikenteen käyttöön nolatuksi joutumisen pelko. Mitä jos en osaakaan käyttää kortinlukijaa, vaikka kaikki muut osaavat?  Kokematon käyttäjä voi kokea esimerkiksi bussin kyytiin nousemisen paineistetuksi tilanteeksi. Takana jonottavat ihmiset ja kuljettaja seuraavat, miten onnistun kortinlukijan käytössä. Näille ihmisille haluamme kertoa kampanjallamme, että tervetuloa rohkeasti mukaan kokeilemaan joukkoliikennettä. Kaikkea ei tarvitse osata etukäteen ja kuljettajalta ja kanssamatkustajilta saa kysyä apua”, Flink kertoo.

Uudet matkakorttiasiakkaat voivat kampanjan aikana 31.3.–13.4. tilata netistä matkakortin, johon on ladattu 14 päivän kausilippu. Edun arvo on 55,10–79,50 euroa ja sitä tarjotaan HSL-alueen asukkaille, joilla ei ole ennestään HSL:n henkilökohtaista matkakorttia.

Viimekeväinen kampanja onnistui yli HSL:n odotusten. Matkakorttitilauksia tuli lähes 34 000 ja HSL postitti noin 28 000 korttia. Tilauksia tuli kaikista HSL-alueen kunnista. Erityisen ilahduttavaa oli se, että kaksi kolmasosaa tilaajista oli miehiä. HSL selvitti uusien asiakkaiden joukkoliikenteen käyttöä helmikuussa 2014. Uusista asiakkaista lähes 40 prosenttia kortin tilanneista käytti sitä edelleen ja he olivat ostaneet joukkoliikennelippuja kymmenen kuukauden aikana 1,5 miljoonan euron arvosta. HSL:n matkakorttikampanja valittiin markkinointialan Adprofit-kilpailussa viime vuoden tuloksellisimmaksi kampanjaksi.

Nyt käynnistyvä kampanja on osa HSL:n uusasiakashankintaa, jossa luodaan uusia toimintatapoja vaikuttaa ihmisten kulkutapavalintoihin. Mitä useampi kulkee joukkoliikenteellä, sitä vähemmän pääkaupunkiseutu kärsii yksityisautoilun aiheuttamista haitoista, kuten päästöistä, ruuhkista ja melua. Uusiasiakashankinta on yksi ympäristöministeriön Kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelmassa rahoitettavista kahdeksasta kokeiluhankkeesta.

Tilaa matkakortti kampanjasivulta!

 

HSL_uusasiakaskampanja

Kommentit

Voinko saada HSL:n matkakortin vaikka en asu pääkaupunkiseudulla? Käyn viikottain Helsingissä, kertalipuilla tulee matkustelu kalliiksi. Matkailija liput pitää ostaa ennen matkaa, joten se on hankalaa.

Kaikki voivat ostaa HSL:n matkakortin. Henkilökohtaisen kortin voi ostaa palvelupisteistä. Koska asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella, voit ladata kortille yleiskausilipun tai arvoa. Haltijakohtaisen kortin voit ostaa kaikista myyntipisteistä, joissa ladataan HSL:n matkakortteja. Lisätietoa matkakortista ja itselle oikean kortin vallinnasta löytyy netistä sivulta https://www.hsl.fi/ohjeita-ja-tietoja/matkakortti

Tilasin kampanjakortin ja se tulikin postitse toissapäivänä. Nyt kun lähdin testaamaan sitä metroasemalle niin kortinlukija piippasi punaista ja sanoi ettei kautta ole maksettu. Pitääkö tuo kortti aktivoida jostain vai oli tämä joku vedätys jotta jouduin ostamaan kännykkälipun?

Vai eikai tuo kampanja vaan mennyt silleen, että kaikissa korteissa oli sama voimassaoloaika eikä 14 päivää esim. kampanjan alusta ja se on voivoi jos ei huomannut kampanjaa ensimmäisenä päivänä? Mitenkäs voin poistaa kampanjan kautta scammaten kerätyt tietoni HSL: rekisteristä?

tilasin itselleni ja miehelleni.minä sain ,mutta mieheni ei.meillä sama sähköposti.

Kaikilla ei ole sähköpostia eikä edes osaa käyttää, miksi hakemuksessa pitää olla sp?

Älyvapaa monopoli jonka aikaa ei voi ladata kortille kuin 2 viikkoa minimissään jotta saa edullisemmin, muuten ei ole muka vakituista matkustamista. Mitä jos teet töitä vaikka toinen viikko vuoden ympäri? Ja joudut maksamaan sen väliviikonkin vaikket edes tarvitsisi.

Tilalle tarvitaan ihmisiä palvelevaa joukkoliikennettä eikä suojatyöpaikkoja ylläpitävää verenimijää.

Todellakin tilaan matkakortin. MUTTA Toivoisin että etuus tulisi voimaan ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen tai jotenkin joustavasti. sillä esim itsellä muutto pkslle tapahtuu kun mahdollinen tarjous on saattanut umpeutua (eli kesäkuun alussa).

Todellakin tilaan matkakortin. MUTTA Toivoisin että etuus tulisi voimaan ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen tai jotenkin joustavasti. sillä esim itsellä muutto pkslle tapahtuu kun mahdollinen tarjous on saattanut umpeutua (eli kesäkuun alussa).

Olen paljasjalkainen stadilainen ja matkustanut jo aitini kohdussa 9 kuukautta enen syntymaani vuodesta 1964 lahtien ainakin jo ihan samoja ratikkareitteja, ainaki kutosen ratikan reittia jo nyt tahan paivaan mennessa _N_Y_T_ _J_O_ _Y_L_I_ 50 vuotta! Koskaan en ole hyvaksynyt yksityiautoilua, enka ole paivaakaan asunut koskaan Helsingin ulkopuolella. Koskaan ei ole ollut edes mitaan kesamokkeja minulla yhtaan missaan, vaan olen vaan taalla kaupungissa asunut tata yhta ja samaa Helsingin Kaupungin Liikennelaitoksen julkista joukkoliikennetta kayttanyt. Ja koskahan nyt minut palkittaisiinkin jo jostakin?

Minulla on ollut matkakortti aina siitä asti kun sellainen oli mahdollista hankkia. Monia vuosia olen käyttänyt tuota korttia joskin yksityisautoillut kausittain. HSL ei ole meitä kanta-asiakkaitaan muistanut reilun 10 vuoden aikana mitenkään. Siksipä aioinkin taas ajaa omalla autolla ihan vaan protestiksi! Ja olen juuri tuollainen keski-ikäinen ja kaiken päälle miespuolinen.

Miksi ei voi tilata kampanja kortti jos vanhin on hukkunut? Mieluummin maksan 5 euro bensaa autoon kun kortti hakemisen. Maksan 5€ kortti ja plus ladattava rahaa. :(

Mä jäin ainakin kaipaammaan mitä oli VR eläkealennus ennen Kerava -HKI JUNALLA

Kuinka menettelen?
Asun pääkaupunkiseudulla, tietoni ovat turvakiellonalaisia eli niitä ei saa luovuttaa kuin viranomaisille poikkeustapauksissa.

"Henkilökohtaisen matkakortin saaminen edellyttää henkilötunnuksen antamista. HSL tarkistaa, että olet oikeutettu saamaan matkakortin tarjouksen ehtojen mukaisesti. Kuntalaisuus tarkastetaan väestötietojärjestelmästä."

Kuntalaisuus tarkistetaan väestötietojärjestelmästä, mutta tässä tapauksessa HSL:n
matkakorttijärjestelmään ei tule osoitetietoja, koska tieto estosta tulee suoraan VTJ:stä.

Jos haluat tilata kampanjakortin, sinun pitää kuitenkin ilmoittaa osoite mihin kortti lähetetään.

On väärin jos kortin saaminen ilmaiseksi ja etuineen on mahdollista vain netin kautta tilattessa. Ehdoissa ei ole poissuljettu riittävän tarkasti sitä että yhteispalvelupisteestä noudettuihin kortteihin ei etua saa. Se pitäisi lukea ehdoissa selvästi että VAIN netin kautta tilattuihin kortteihin on mahdollista saada etu. Nyt näin ei lue joten myös yhteispalvelupisteistä noudettuihin kortteihin olisi saatava samat edut, kunhan kortti noudettu kampanja-aikana. Kyseessähän on nimenomaan saada mahdollisimman monta ko ikäryhmään kuuluvaa matkakortin käyttäjää lisää, ei testata heidän netin käyttö mahdollisuutta. Kaikilla ei ole mahdollista käyttää nettiä. Etenkään kohderyhmän yli 60v senioreiden. Muutenkin on ihmisten tasa-arvoa vastaan jos kunnalliset edut olisivat käytettävissä vain internetin kautta.

Kampanjakortit tehdään keskitetysti yhdessä paikassa. Siksi korttia ei ole mahdollista saada heti mukaansa palvelupisteistä, vaan se postitetaan kotiin kampanjan ehtojen mukaisesti. Jos itsellä ei ole nettiä käytössä, HSL:n palveluneuvojat kyllä auttavat ja tekevät tilauksen. Kannattaa siis tulla käymään HSL:n palvelupisteeseen Rautatientorille, Itäkeskukseen tai Pasilaan tai soittaa HSL:n asiakaspalvelunumeroon 09 4766 4000.

Miksi ei hyväksy henkilötunnusta? Missä ihmeen muodossa se pitää kirjoittaa?

Kirjaimet isolla
Esim:
123456-123J

Missä täällä pääsee tilaamaan tämän kortin?kamppanja menossa jo..

Tiedotteen loppuun on tänään lisätty linkki sivulle, jolta lipun voi tilata. Siitä käy ilmi myös, minkälaisen lipun kussakin HSL-kunnassa asuva voi saada.

Toivoisin ikäihmisten puolesta (yli 60-vuotiaat), että kortin tilaaminen onnistuisi muuallakin kuin netissä, sillä läheskään kaikilla eläkeikäisillä ei ole netin käyttötaitoja tai koneita helposti saatavilla, ja kynnys pyytää muilta apua voi olla yllättävän korkea. Kaikkea hyvää hkl:lle ja ikäihmisille, toivottavasti myös te kohtaatte toisenne.

HSL:n palveluneuvojat voivat tehdä tilauksen, jos ei itsellä ole nettiä käytössä. Kannattaa siis tulla käymään HSL:n palvelupisteeseen Rautatientorille, Itäkeskukseen tai Pasilaan tai soittaa HSL:n asiakaspalvelunumeroon 09 4766 4000. Kampanjakortit tehdään keskitetysti, joten korttia ei ole mahdollista saada heti mukaansa palvelupisteestä, vaan siellä voi tehdä tilauksen ja kortti postitetaan kotiin kampanjan ehtojen mukaisesti.

Tilasin puolisolleni tällaisen "kausilipun". Matkaan lähdön kynnystä madaltasi vielä, jos tietäisi, kelpaako lippu vain oman kunnan sisäisessä liikenteessä vai onko kysymyksessä seutulippu. Jää varmasti ensimmäiseksi ja viimeiseksi matkaksi julkisessa liikenteessä, jos kuljettaja alkaa poistaa bussista kaupunkien rajalla.

Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla asuvat saavat seutulipun, joka kelpaa kaikissa edellä mainituissa kunnissa. Keravalla ja Kirkkonummella asuvat saavat lähiseutu 3 -lipun, joka kelpaa koko HSL-alueella: Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla, Kirkkonummella ja Sipoossa. Tämä kerrotaan myös tilaussivulla.

Mikä on on HSL alue? Pitääkö asua Helsingissä vai käykö Espoo tai Vantaa?

HSL-alueeseen kuuluu seitsemän kuntaa eli Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Sipoo. Eli mikä tahansa näistä kunnista käy oikein hyvin.

kyllä. kannatan myöskin tätä kanta-asiakkaiden palkitsemista. joskus voisi arpoa, vaikka kuukauden matkat ilmaiseksi. :)

Samaa mieltä! Itse sain matkakorttini ensimmäisten joukossa, silloin matkakortti oli vielä harvinaisuus.
Mitä olemme saaneet palkinnoksi? Jatkuvasti nousevia hintoja.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.