Helsingin parkkimittareista nyt HSL:n kertalippuja

HSL:n kertalippuja voi nyt ostaa Helsingin pysäköintiautomaateista. Maksuvälineenä käyvät Visa- ja Mastercard-kortit ja lähimaksu.

Noin 400:sta Helsingissä sijaitsevasta parkkiautomaatista saa nyt enemmän irti, kun niistä voi ostaa myös HSL:n kertalippuja ympäri vuorokauden Visa- tai Mastercardilla ja lähimaksulla. Kaikki lippuja myyvät automaatit on merkitty opastetarroilla. Vanhoista käteisellä toimivista parkkiautomaateista ei joukkoliikennelippuja voi ostaa.

”Innovaatio toteutettiin hyvässä yhteistyössä Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnan kanssa. Autoilijoiden on nyt entistä helpompi siirtyä joukkoliikenteeseen, kun samalla vaivalla saa parkki- ja matkalipun”, myyntipäällikkö Matias Sarkkinen HSL:stä näkee.

Pysäköintiautomaateista saa seuraavia lippuja:


o Helsingin sisäinen, voimassa 70 min ostohetkestä
o Raitiovaunulippu, aikuinen, voimassa 60 min ostohetkestä
o Seutulippu, voimassa 90 min ostohetkestä
o Lähiseutu 3 -lippu, voimassa 110 min ostohetkestä

Katso myyntipaikat ja pysäköintimittarien sijainnit täältä

Kertalippu parkkimittarista

 

Kommentit

Mielestäni maksaessani matkakortin arvo puolella on vaihtoaika 60min. Ei voi olla kulkijoilla maksutavalla erottelua. Helsinkiläisellä vähemmän aikaa vaihtoon?

Miksi raitiovaunulipussa ("voimassa 60 min ostohetkestä") ei näy sallittavan muiden lippujen tavoin 10 minuutin siirtymää ja odotusaikaa liikennevälineeseen? Käteisellä kuljettajalta ostettava kertalippu on sentään täsmällisen tuore.

Hiljaisina aikoina raitiovaunua voi joutua aluksi odottamaan 15 - 20 min, matkustaminen ennen vaihtoa voi vaatia puoli tuntia ja toista raitiovaunua voi joutua odottamaan myös vartin. Paljonko minuutteja onkaan tajuttu varata siirtymiseen parkkimittarilta raitiovaunupysäkille?

Raitiovaunulippua on katsottu käytettävän sen verran lyhyisiin matkoihin, että 60 minuuttia riittää voimassaoloajaksi.

Kaikista automaateista ostettaviin lippuihin on lisätty 10 minuutin siirtymäaika, koska automaatit eivät aina sijaitse pysäkin välittömässä läheisyydessä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.