HSL testaa pysäkeillä sähköisten näyttöjen uutta ilmettä

HSL testaa kesän aikana noin kymmenellä raitiovaunu- ja bussipysäkillä sähköisiä näyttöjä, joiden uuden ulkoasun on tarkoitus palvella matkustajia entistä paremmin. Uudesta ilmeestä on mahdollisuus antaa testivaiheessa palautetta.

Havainnekuva uusien näyttöjen ulkoasusta. HSL testaa kesän aikana noin kymmenellä pysäkillä sähköisiä näyttöjä, joiden uuden ulkoasun on tarkoitus palvella matkustajia entistä paremmin. Palautetta voi antaa näytöllä näkyvän koodin avulla osoitteessa hsl.fi/fixit.

Uusien näyttöjen värit ja tekstityypit ovat HSL:n ilmeessä. Eroa nykyiseen näytön ulkoasuun on muun muassa se, että taustan ja tekstien kontrastia on parannettu ja keltaiset kirjaimet vaihdettu valkoisiin sinisellä taustalla. Lisäksi osassa näytöistä ensimmäiset lähdöt on merkitty aikataululistaukseen myöhempiä lähtöjä suuremmilla kirjaimilla.

Uusi ilme otetaan kesätestauksen jälkeen käyttöön kaikilla TFT-näytöillä, joita on muun muassa raitiovaunu- ja bussipysäkeillä sekä terminaaleissa.

Uutta ilmettä testataan raitiovaunu- ja bussipysäkeillä kolmisen viikkoa. Pysäkit sijaitsevat kantakaupungin alueella, muun muassa Viipurinkadulla, Helsinginkadulla, Aleksis Kiven kadulla, Ylioppilastalolla ja Pasilan konepajan sekä Linnanmäen alueilla.

Matkustajilla on mahdollisuus antaa testivaiheessa palautetta näyttöjen ulkoasusta ja toiminallisuudesta. Asiakaspalautteen perusteella näyttöjen ulkoasua ja toimintoja voidaan vielä hioa ennen kuin uusi ulkoasu otetaan laajalti käyttöön.

Näytöistä voi antaa palautetta ja parannusehdotuksia 30.7. asti. Mielipiteensä voi kertoa pysäkin pikapalautepalvelun kautta osoitteessa hsl.fi/fixit. Palvelu pyytää sinua antamaan pysäkin testinäytöltä löytyvän koodin. Koodin avulla palaute yhdistyy oikeaan pysäkkiin ja oikeaan näyttöön.

Näillä pysäkeillä voit arvioida näyttöjen uutta ilmettä:

Pysäkin numero Pysäkin sijainti ja osoite
H0633 Linnanmäki, Viipurinkatu 13
H0634 Linnanmäki, Viipurinkatu 20
H0658 Pasilan konepaja, Traverssikuja, etelään
H0701 Ylioppilastalo, Mannerheimintie, pohjoiseen
H0702 Ylioppilastalo, Mannerheimintie, etelään
H2409 Sörnäinen, Hämeentie 31,pohjoiseen, bussit
H2057 Rautatientori, laituri 16, Kaivokatu 4, itään
H0406 Senaatintori, Aleksanterinkatu,länteen
H0405 Senaatintori, Aleksanterinkatu,itään
H0307 Hakaniemi, Siltasaarenkatu, ratikat, pohjoiseen
H0308 Hakaniemi, ratikat etelään, Siltasaarenkatu
H1312 Töölöntori, Topeliuksenkatu
H1307 Apollonkatu, Runeberginkatu 43
  Voit antaa palautetta näytöistä osoitteessa hsl.fi/fixit. Palvelu pyytää sinulta koodia, joka löytyy testattavilta näytöiltä.

 

Kommentit

Muuten hyvä, mutta jos näytttöjen värien oli tarkoitus olla HSL-ilmeen mukaisia, pohjavärin tulisi olla ratikkapysäkeillä vihreä, koska sininen on bussien väri.

Ainakin Senaatintorin pysäkeillä lähdöt vei liikaa tilaa suhteessa tiedotteisiin, eli yhdelle tiedotteelle oli varattu vain yksi rivi jossa se sitten rullasi peräjälkeen kahdella kielellä, kun tiedotteen noin isolla näytöllä saisi pääsääntöisesti näkymään yhdellä kertaa. Varaisin rohkeasti vaikka enintään puolet näytöstä tiedotteille ja vasta jos niitä alkaisi olemaan suurempi pinta-ala näytöstä aloitettaisiin rullaaminen.

Sellainen olisi ovelaa, että suurennettuna näkyisi jokaisen linjan seuraava lähtö. Nyt näkyi suurennettuna neljä seuraavaa lähtöä kolmella eri linjalla, mutta olisi asiallisemman näköistä että tuossa tilanteessa näkyisi suurennettuna kolme seuraavaa lähtöä, yksi kullakin linjalla. Jos tietty raja-arvo ylittyy, vaikka lähtö vähintään 7 eri linjalla seuraavan 15 min aikana, kaikki lähdöt muuttuisi pieniksi. Tällaisella vilkkaasti liikennöidyllä pysäkillä olisi toki myös tiedotteiden tilaa pienennetty, mutta useimmilla pysäkeillä lähtöjä on vähemmän.

Määränpäitä isomman tilan vieville lähdöille mahtuisi kaksi. Esimerkiksi kun Senaatintorin näytöllä näkyi 7B Sörnäinen olisi siihen varmaan mahtunut 7B Sörnäinen Koskelan halli.

Todella hyvä, huomasin ohimennessäni Aleksanterinkadulla. Näkee kauempaa onko kiire (isompi fontti seuraavissa) vai meneekö mahdollisesti toista reittiä kävellen. Toivoin jo, että muutos olisi pysyvä. Harvoin kuitenkaan sitä myöhemmin tulevaa kulkuvälinettä tarvitsee. Useilla linjoilla kuitenkin seuraavat pysäkit samoja, mutta hyvä ettei pitemmällekkään meneviä ole unohdettu.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.