Poliisi valvoo Helsingissä tehostetusti bussin- ja raitiovaununkuljettajien ajotapaa 11.–17.12.2017

Poliisi tarkkailee erityisesti mobiililaitteiden käyttöä ajon aikana, mutta myös esimerkiksi liikennevalojen noudattamista, ajoa suojateiden läheisyydessä ja ajonopeuksia.

– Kansalaiset ovat toivoneet poliisilta paljon julkisen liikenteen kuljettajien valvontaa. Normaalisti poliisi valvoo raitiovaunun- ja linja-autonkuljettajia muun liikennevalvonnan yhteydessä, mutta tulevalla viikolla heidän toimintaansa kiinnitetään erityistä huomiota, sanoo komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta.

Myös HSL ja liikennöitsijät saavat paljon palautetta kuljettajien ajotavasta ja mobiililaitteiden käytöstä.
– HSL haluaa muistuttaa kuljettajakuntaa ajo- ja matkustajaturvallisuuden tärkeydestä. Myös HSL:lle palveluja tuottavat liikennöitsijät pitävät tehovalvontakampanjaa tarpeellisena, sanoo liikennetarkastaja Timo Vahde HSL:stä.

Tieliikennelain mukaan esimerkiksi matkapuhelinta ei saa pitää kädessä ajon aikana, koska se voi haitata ajoneuvon hallintalaitteiden käyttöä ja keskittymistä liikenteeseen.

– Haluamme muistuttaa kuljettajia siitä, miten iso riski matkapuhelimen käyttö ajon aikana on sekä kuljettajille itselleen että kaikille muillekin liikenteessä oleville. Tavoitteenamme on, että kuljettajakunta noudattaisi turvallisen ajotavan periaatteita ympäri vuoden, Vahde sanoo.

Kansalaiset voivat toivoa valvontakohteita

Julkisen liikenteen kuljettajien valvonta on osa Helsingin poliisilaitoksen näkyvän liikennevalvonnan projektia LiikenneProta. Projektiin kuuluva noin kymmenen poliisin ryhmä keskittyy marraskuusta toukokuuhun valvomaan viikoittain valittavia teemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä. Kansalaiset saavat esittää poliisille toiveita valvontakohteista.

Poliisi tiedottaa valvontakohteista ja -teemoista pääsääntöisesti ennakkoon sosiaalisessa mediassa. Projektin aikana on käytössä #LiikennePro-aihetunniste, jonka avulla valvontaa voi seurata sosiaalisessa mediassa. Keskustelua voi käydä antamalla palautetta Helsingin poliisilaitoksen sosiaalisen median kanavissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen palaute.helsinki@poliisi.fi.

 

Kommentit

Jos kerran linja-autot ja ratikat o niin vaarallisia liikenteessä, että niihin pitää oikein kohdistaa tehostettua valvontaa kaiken muun liikenteen sijasta niin eiköhän olisi kannattavampi vaan jättää kalusto seisomaan pihaan ja irtisanoa nuo kuskit? Olisi ainakin yleisö turvassa?

Joulusta loppiaiseen tuottaa liikennöijille hieman vähemmän ongelmia seurata ajokorttien kuivumista hyllyllä.

Taida se kortti siellä hyllyllä vähän pidempään kuin 2 viikkoa olla, mikäli se syystä tai toisesta sinne joutuisi. Ei se multa pois ole. Julkisia en käytä ku pakottavista syistä ja nekin koitan hoitaa soittamalla taksikeskukseen, tnä ky tuli seurattua sivusta ku ennen Hämeentien ja Kustaa Vaasan tien risteystä Kumpulan Kampuksen pysäkin kohdalla vanhempien kuskien kuljettamat linja-autot päästettiin jatkamaan, mutta nuorempien kuskien autot ohjattiin Siihen pysäkille tarkastusta varten. Ties onko tekemistä jonkun HSL ohjeistuksen kaa?

Hyvä idea.

Kiinnitättehän samalla huomiota siihen, miten autoilijat käyttävät bussikaistoja ja -pysäkkejä? Kiitos :)

Kartoittaako poliisi myös suojateiden luvatonta käyttämistä liian lyhyiden pysäkkialueiden jatkeina? Eräiltä ruuhkaisilta pysäkeiltä kuvittelisi huomautettavaa havaittavan melkein jatkuvasti.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.