Tarkkaile postiasi – Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu 3.1., infolehti on jaettu muutosalueen kotitalouksiin

Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussiliikenteen muutoksista kertova infolehti on jaettu tällä viikolla muutosalueen kotitalouksiin. Bussilinjasto muuttuu 3. tammikuuta, kun Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjat uudistuvat kokonaisuudessaan ja bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

Infolehti on jaettu yhteensä noin 163 000 kotitalouteen Espoossa Turuntien eteläpuolella, Helsingin Lauttasaaressa, Lehtisaaressa ja Kuusisaaressa ja Kirkkonummen kunnan eteläosissa. Infolehteä on saatavilla myös HSL:n palvelupisteissä sekä sähköisesti.

Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevat bussilinjat muuttuvat keskiviikkona 3. tammikuuta liityntälinjoiksi metroasemille, ja suurimmat vaihtopaikat ovat Matinkylä ja Tapiola. Bussista metroon on mahdollista vaihtaa myös Niittykummussa, Urheilupuistossa ja Aalto-yliopistolla.

Myös Espoon sisäisiin linjoihin tulee runsaasti muutoksia, ja etenkin poikittaisyhteydet paranevat. Kirkkonummelta nykyisin Kamppiin kulkevat seutulinjat saavat 3.1. alkaen uuden päätepysäkkinsä Matinkylän bussiterminaalista.

Lauttasaaressa kaikki bussilinjat kulkevat joko Lauttasaaren metroasemalle tai sen kautta.

Metron liikennöintiaikojen ulkopuolella Etelä-Espooseen ja Kirkkonummelle ajetaan edelleen yöbusseilla Kampin terminaalista. Lauttasaaren yölinjat lähtevät Kampin terminaalista (112N, Lauttasaaren kautta Friisilänaukiolle) ja Asema-aukiolta (20N).

Lue lisää bussiliikenteen muutoksista: www.hsl.fi/länsimetro/bussilinjasto

Uusiin yhteyksiin on mahdollista tutustua myös Reittioppaassa, kun haun tekee päivämäärälle 3.1.2018 tai myöhemmin: www.reittiopas.fi

Infolehti Etelä-Espoon ja Lauttasaaren uusista bussilinjoista (pdf-tiedosto)

Kommentit

Katselin juuri bussien lähtöaikoja matinkylän terminaalista.Informaatiossa lukee että bussit eivät kulje peräkkäin.Lähtöaika sama terminaalista esim. linjat 157 ja 158.Miksi ne eivät voi lähteä eri lähtöajalla niin olisi porrastettu vuoroväli Suomenojalle saakka?Jos jatkoyhteys metrosta menee useasti niin että perävalot näkyy,niin taitaa oma auto olla varmenpi vaihtoehto.

Milloin julkaisette tietoa Kampin terminaalin uudesta käytöstä? Reittioppaan aikataulujen mukaan liikennettä sinne siirtyy heti 3.1.2018. Pinta-Kampin linjat (14, 18 ja 39:ä lukuunottamatta) siirtyvät sinne ilmeisesti.

Miten on laita, aiemmin suunniteltujen, Elielinaukion sisäistenlinjojen (40, 43, 63) siirtämisestä Kamppiin? Ilmeisesti kyseisiä linjoja ei käännetäkkään vielä rautatiekaduille ja Kamppiin Mannerheimintieltä. Onko suunnitteilla sellaista vielä jollain aikataululla?

Hei,

linjat 37, 41, 42, 63, 69, 70, 206, 212 ja 213 päättyvät jatkossa Kampin terminaaliin 3.1.2018 alkaen. Näin ollen katutasoon jäävät juurikin 14, 18 ja 39/B. Elieliltä siirtyy siis ainoastaan 63 Kampin terminaaliin. 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.