HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin 13.8. – Pasilan tason poikittaisyhteyksiin useita parannuksia

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tapahtuu merkittäviä muutoksia 13. elokuuta, kun HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin. Linjastossa on muutoksia erityisesti Pasilan tason poikittaisyhteyksissä sekä Herttoniemen suunnalla. Muutoksia tapahtuu myös muualla HSL-alueella.

Pysäkkikilpien sekä aikataulujen vaihtotyöt on jo aloitettu, joten pysäkeillä saattaa olla talviaikatauluja ja linjatietoja jo ennen 13.8. Suuri osa koululaislinjoista sekä U-liikenteestä siirtyy talviaikatauluihin muulloin kuin 13.8. Lisätietoa erillisessä tiedotteessa.

Muutoksia bussiliikenteessä 13.8.

Bussilinjaston suurimmat muutokset tapahtuvat Pasila-Kalasatama-Herttoniemi -alueella. Linjojen 58 ja 551 reittejä muutetaan vastaamaan myöhemmin perustettavia runkolinjoja 500 ja 510 soveltuvin osin. 58 ja 551 eivät vielä muutu runkolinjoiksi mm. reittien varrella olevien lukuisien työmaiden takia. Linjat tarjoavat yhdessä ruuhka-aikaan kolmen minuutin vuorovälin yhteisellä reittiosuudellaan Herttoniemestä Munkkiniemeen. Lisätietoa Pasilan tason poikittaisliikenteen muutoksista erillisessä liikennetiedotteessa.

Muita muutoksia bussiliikentessä 13.8.

Helsinki:

Espoo:

Vantaa:

Tuusula ja Kerava:

Sipoo:

Muutoksia raitiovaunuliikenteessä 13.8.

Raitiolinjan 1 liikennöintiaikaa pidennetään. Viimeiset lähdöt kaikkina viikonpäivinä ovat jatkossa noin kello 21. Linjan 8 poikkeusreitti ja korvaavan bussin 8X liikenne jatkuu vielä elokuun loppuun saakka.

Muutoksia junaliikenteessä 13.8.

Syysliikenteen alusta P-junien vuoroväliä tihennetään arki- ja lauantai-iltaisin noin klo 19.30–20.30.

Muutoksia metroliikenteessä 13.8.

Metroliikenteessä siirrytään takaisin talvikauden tiiviimpiin vuoroväleihin, jossa metrojunat kulkevat ruuhka-aikaan linjoilla Tapiola-Mellunmäki ja Matinkylä-Vuosaari 5 minuutin välein ja yhteisellä osuudella Tapiola-Itäkeskus 2,5 minuutin välein.

Aikataulut 13.8. alkaen

Matkoille 13. elokuuta alkaen voi tehdä reittihakuja sekä tutustua talvikauden linja- ja pysäkkikohtaisiin aikatauluihin Reittioppaassa. HSL ei enää paina aikataulukirjaa, mutta linjojen irtoaikatauluja on saatavilla HSL:n palvelupisteistä. Lisäksi on saatavilla tulostettavia aikatauluja.

Kommentit

Miksi tulostettavien aikataulijen kirjasintyyppi (fontti) on laihaa ja kapeaa. Vaikea nähdä.

Miksi tulostettavien aikataulujen kirjasin (fontti) on laihaa ja kapeaa? Vaikea nähdä.

Moi! Voisiko tällä sivulla jossa ilmoitetaan syysaikatauluista ilmoittaa myös junaliikenteen kohdalla, että P- ja A-junien aikataulut ovat muuttuneet. I-juna ei ilmeisesti ole vai? Asiaa ei ole juuri tuotu esille. Katsoin vr.fi sivustolta asemakohtaista pdf-muotoista aikataulua viimeksi tänään, niin siellä ovat ajat pielessä. Ärsyttävää! Lisäksi P-junassa sisällä infotaulussa saapumisaika Kivistöön oli klo 7.45 ja asemalaiturilla klo 7.44. Ei varmaan ole kohtuuton pyyntö saada eri aikataulut ja infot kohdalleen ja tiedot oikeellisiksi.
Kysyin kahdelta erittäin kohteliaalta konnarilta aikatauluista, niin he pyysivät minua katsomaan netistä... niinpä. Ja he eivät tuntuneet olevan oikein ajan tasalla tilanteesta. Nyt kun he eivät enää myy lippuja, niin olisi toivottavaa, että he osaisivat vastata aikataulukysymyksiin ja lupaisivat hoitaa asioita työnantajansa suuntaan.
Olen julkisen liikenteen käyttäjä ja kannattaja, joten toivonkin, että palvelu pelaa.

Hei, kiiitos palautteesta. Emme ole erikseen tiedottaneet aikataulumuutoksista eri  linjojen osalta, sillä lähes kaikkien linjojen ja joukkoliikennevälineiden aikataulut muuttuivat aikataulukauden vaihtuessa normaaliin tapaan. Tiedotteet pitävätkin sisällään pääasiassa linjojen reittimuutokset tai muutokset palvelutasoon , ei siis erillistä tietoa siirtymisestä kesäaikatauluista talviaikatauluihin. Muistathan myös että HSL:n lähijunaliikenteestä ajantasaisen aikataulutiedon löydät meidän sivuiltamme ja Reittioppaasta. Olemme myös informoineet VR:ää heidän sivuillaan olevista vanhoista aikatauluista.

Hei HSL - kysymykseni koski sunnuntaita, jolloin kummankin linjan vuoroväli on 20 minuuttia ja bussit lähtevät 00, 20, 40 - siis molemmat. Suunnitteluvirhe?

Miksi rantaradan aamun ekat E ja U piti yhdistää L junaksi? Hitaampi matka-aika, huonommat aikatalut molemmilla junilla kulkeneille ja täynnä kuin mikä?

Hei. Aikataulujen mukaan linjat 18 ja 21 lähtevät minuutilleen samanaikaisesti Eiran päätepysäkiltä. Eihän siinä ole järkeä, Freda menee taas tukkoon kun sekaan liittyy vielä ykkösen ja kolmosen spårat.
Eikö näitä lähtöjä voi porrastaa?
Monien haave olisi tietysti palauttaa linja 21 keskustaan, mutta siihen ette taida periaatteellisista syistä suostua (vaikka linja 16 jostain kumman syystä ajaa Kulosaaresta Rautatientorille, kuten metrokin).

Lisäys: 18 ja 21 Eirasta siis sunnuntaisin.

Hei, linjojen vuorovälit ovat erilaiset (linjalla 18 kymmenen minuuttia, linjalla 21 kaksitoista minuuttia ruuhka-aikoina ja 15 minuuttia ruuhka-ajan ulkopuolella), joten osa lähdöistä osuu väistämättä päällekkäin.

Kiitos jo etukäteen ykkösen pidentyneistä aikatauluista.

Onko tietoa, milloin suorat linjat Kamppiin alkavat kulkea?

Hei, linjat alkavat kulkea myöhemmin syksyllä. Mahdollisesti lokakuussa 2018.

Hei.

Milloin linja 551 muuttuu runkolinjaksi?

Ja kuulin että Leppävaarassa alkaa terminaalissa ja ympäristössä rakennustyöt 2019 alkaen. Onko niistä tarkempaa tietoa vielä?

Hei, runkolinja 500 aloittaa tämänhetkisen tiedon mukaan ensi vuoden syksyllä. Leppävaaran terminaalin rakennustöistä meillä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta näistäkin tiedotamme kun tarkat vaikutukset liikenteeseen ovat selvillä.

Tulostettavissa aikatauluissa bussilinjan 21 (kirja 14-23N) aikataulu vaikuttaa vaakasuunnassa typistyneeltä. Vattuniemestä lähtevän suunnan kohdalla näkyy vain Lauttasaarentie (M) toisena sarakkeena, mutta kolmatta saraketta (jonka odottaisin olevan Ruoholahti (M)) ei näy ollenkaan. Korjausta? :)

Hei, kiitos tiedosta. Tästä ei sinällään taida olla virhettä sillä aikatauluun on valittu tilanpuutteen takia vain tietyt ohitusajat. Tässä tapauksessa suunnassa Eiraan on aikataulussa siis vain kaksi saraketta.

Ahaa, vaikuttaa kyllä oudolta kun Ruoholahden luulisi olevan merkittävä vaihtopysäkki (matkustan esim. itse nimenomaan Ruoholahden metroasemalta Punavuoreen 21:llä). Näkeehän lähtöajat toki muualtakin, mutta tulostettavissa aikatauluissa ne on helpoiten yhdellä silmäyksellä nähtävissä.

Miten niin k-juna kulkee tonne 20.30 asti. Viimeinen k-juna lähtee jo klo.19.01 helsinistä niin lukee aika taulussa. Ja n-junan liikenne alkais jo klo.19.13 helsinistä. Eli kumpi pitää paikaansa?

Hei, tässä oli ilmeisesti tapahtunut jokin väärinkäsitys. Vuoroväli tihentyy 13.8. Kehäradan I ja P-junilla iltaisin. Nyt korjattu tämä tiedotteeseen.

Aikatauluissa kylläkin I-junalla näyttäisi olevan 15 minuutin vuoroväli klo 19.06-22.06. Onko pdf:iin laitettu väärät lähtöajat?

 Tihennys koskettaa P-junaa jolla jatkossa klo 21  asti 10 minuutin vuoroväli. I-junalla vuoroväli vastaavasti säilyy 10 minuutissa klo 19 saakka.

Tuolla yllä lukee, että "Syysliikenteen alusta I- ja P-junien vuoroväliä tihennetään arki- ja lauantai-iltaisin noin klo 19.30–20.30." Eli sinne varmaan sitten pitäisi korjata, että vain P-junien vuoroväliä tihennetään, ei I-junien.

Kiitos havainnosta. Nyt korjattu tiedotteeseen koskemaan vain liikennöintiä P-junalla.

Koska nämä irtiaikataulut ovat jaossa? Eilen ma 6.8. Ison Onenan Yhteisoalvelupisteessä oli vain kesäaikatauluja tarjolla.

Talvikauden irtoaikataulujen pitäisi olla jo jaossa ja löytyä palvelupisteistä. Nämä tunnistat vihreästä väristä, joten kannattaa vielä kysyä henkilökunnalta mikäli aikataulut eivät ole esillä.

Miksi ovat samanväriset kun kesäaikataulut? Olen juuri nyt taas Isossa Omenassa ja vain kesäaikataulut hyllyssä. Yhteispalvelupiste on suljettu joten ei henkilökuntaa paikalla jolta kysyä.

Hei, tosiaan kesäaikataulut ovat vihreitä ja talviaikataulut sinisiä. Pahoittelut asian epäselvästä ilmaisusta.

Miksi ei HSL siirry talviaikatauluihin kesälomien päättyessä eli 1.8 tai paria päivää aikaisemmin. Nyt kun on helteet, niin on kuulkaas mukava seistä täpötäydessä bussissa, jossa ei ilmsatointi toimi :( Ilmastoinnista olen laittanut viestiä liikennöitsijälle, mutta aikataulut päätätte TE

Talviaikatauluihin siirrytään tosiaan 13.8. alkaen. Ajankohta perustuu tietoihin matkustajamääristä; Suurella osalla HSL-alueen linjoista matkustus lisääntyy vasta elokuun alun jälkeen. Toki on yksittäisiä linjoja ja lähtöjä joissa matkustajamäärät käyttäytyvät eri lailla, mutta koko seudun liikenteen mittakaavassa 13.8. on katsottu järkeväksi muutospäiväksi.

HSL siirtyy talviaikatauluihin usein silloin, kun koulut alkavat, ei silloin, kun työläiset palaavat lomilta (eikä kaikki työläisetkään välttämättä päätä lomaansa heinä-elokuussa).

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.