HSL:n Reittiopas neuvoo myös saariin

Reittioppaasta saat aikataulut ja lähtölaiturit yhteensä 26 pääkaupunkiseudun saareen, jotka ovat säännöllisen vesiliikenteen piirissä.

Kesämatkaaja, jos haluat esimerkiksi pistäytyä juomassa kahvit Helsingin Pihlajasaaressa tai tehdä telttaretken eteläisen Espoon edustalle Stora Herrö -saarelle, löydät yhteyslauttojen aikataulut ja lähtölaiturit nyt kätevästi HSL:n Reittioppaasta.

Mukana ovat Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

Toive saada saaristolauttojen liikennöinti HSL:n Reittioppaaseen tuli pääkaupunkiseudun asukkailta.

Suomenlinnan lautalla käy HSL:n lippu ja muiden alusten liput ostetaan saaristoreittien liikennöitsijöiltä. Osaan aluksista voit hankkia lipun digitaalisesti.

Suomenlinna sijaitsee A-vyöhkeellä, joten lautalla käyvät sekä AB-, ABC- että ABCD-liput. Et tarvitse lauttamatkalle erillistä lippua, ellet sitten halua ostaa 12 tuntia voimassa olevaa Suomenlinna-lippua. Lue lisää Suomenlinna-lipusta

HSL, Helsinki ja Espoo muistuttavat saarimatkailun iloista yhteisellä Meri kuuluu kaikille -kampanjallaan, joka näkyy muun muassa metrossa ja raitiovaunuissa. Kampanjan somevideossa kisataan siitä, millä liikennevälineellä pääsee nopeimmin Espoosta Pihlajasaareen. Kampanja korostaa etenkin sitä, että merimaisema ja saaret kuuluvat pääkaupunkiseudun arkeen. Tarkoitus on muistuttaa asukkaita siitä, että saariin pääsee helposti viettämään kesäpäivää tai vaikka käväisemään töiden jälkeen illansuussa.

Meri kuuluu kaikille -kampanjan video

HSL:n Reittiopas

Saaristosta Helsingin kaupungin sivuilla

My Helsinki -sivusto

Helsingin saariston palvelukartta

Visit Espoo - Meri ja Saaristo

 

 

 

Kommentit

Kiva, mutta miten reittioppaasta löytää saariliikenteen aikataulut?

Miten reittiopas neuvoo lähtölaiturit ja aikataulut pääkaupunkiseudun saariin?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.