Koululaisryhmät matkustavat maksutta HSL:n joukkoliikenteessä vuoden 2019 alusta

Vuoden 2019 alusta lähtien HSL-kuntien koululaisryhmien matkoista ei peritä maksua kuntien opetustoimelta, kun opettaja tekee oppilaittensa kanssa koulun retkiä HSL:n joukkoliikenteessä. Opettajalla pitää olla opettajan kantakortti, ja matkoja voi tehdä lukuvuosien aikana arkisin klo 9–15.

Kunnan opetusvirasto, sivistystoimi tai koulutoimi vastaa kantakorttien jakamisesta perusasteen oppilaitoksille. Kantakortti on voimassa lukuvuoden kerrallaan.

Opettajan kantakortilla voi matkustaa enintään 30 oppilaan ryhmä/kantakortti. Mikäli oppilaita on enemmän kuin 30, tarvitaan toinen kantakortti ja toinen opettaja tai aikuinen.

Matkan pitää alkaa klo 9.00 jälkeen ja päättyä ennen klo 15.00. Mikäli matkustetaan näiden aikojen ulkopuolella, matkat täytyy maksaa normaalisti koulun haltijakohtaisella HSL-kortilla.

Koululaisryhmän mukana kulkevan opettajan tai muun aikuisen pitää maksaa oma matkansa normaaliin tapaan.

Opetusvirasto, sivistystoimi tai koulutoimi kerää lukuvuoden päätteeksi kantakortit pois oppilaitoksilta ja tilaa uudet kantakortit lukuvuosittain HSL:n yritysmyynnistä sähköpostitse: yritysmyynti@hsl.fi.

Vinkkejä koululaisryhmien matkustamiseen hsl.fi:ssä

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.