Missä menevät uusien vyöhykkeiden rajat ja minkä lipun tarvitsen? HSL:n vyöhykelehti kertoo

Lehden jakelu HSL-alueen kotitalouksiin alkaa torstaina 11.4.

HSL:n 16-sivuinen vyöhykelehti kertoo uudistuksesta olennaisimmat asiat: missä vyöhykkeiden rajat kulkevat, mistä saat tiedon, mille vyöhykkeille sinun pistää ostaa lippu ja paljonko lippusi jatkossa maksavat. Lehti myös opastaa, miten käytät uusille vyöhykkeille päivitettyä kortinlukijaa ja kuinka ostat HSL-sovelluksella lipun uusille vyöhykkeille.

Lehti jaetaan kaikkiin HSL-alueen kotitalouksiin torstaista 11.4. alkaen, joten seulo loppuviikon postisi huolella ja ota tietopaketti talteen. Lehteä on ensi viikon alusta alkaen saatavissa myös joukkoliikenteen palvelupisteissä.

Lehdessä on aukeaman verran vyöhyketietoa sekä ruotsiksi että englanniksi.

Uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4. klo 4.30 alkaen.

Lue lisää vyöhykeuudistuksen ensimmäisestä päivästä

Uusien vyöhykkeiden verkkosivut

Kommentit

Tästä samasta asiasta kirjoittelen eli pysäkiltä lähtiessä tietää missä on, mutta mistä saa tietää millä alueella jää pois? Kyseessä satunnainen meno eikä lähtiessä ole vielä tietoa minne kaikialle menee. Olen jossakin ja päätän lähtien käymään jossakin muualla.Esim. eilen töistä lähtiessä menin ekaksi yhteen paikkaa (se oli tiedossa etukäteen) ja sieltä seuraavaan ja vasta sen jälkeen kotiin. Oli helppoa, kun tiesi ylittävänsä kuntarajan niin mikä lippu.

Muutamia päiviä vielä riittää, että kun tietää kunnan niin tietää lipun.

Jatkossa se ei ole enää niin. Bussikuskit eivät välttämättä tiedä edes pysäkkien sijaintia. Se ei hyödytä mitään, että bussissa kerrotaan millä alueella ollaan nyt menossa, koska lippu pitää leimata sisään tullessa. Ei sitä huvikseen viitsi maksaa ylimääräisestä vyöhykkeestä.

Voi olla ensimmäisen matkustusvälin tietää mikä lippu, mutta jos vaihtaa toiseen niin miten sitten. Ja tietääkö ratikkakuski, jos kerron osoitteen mikä on vaikka ratikan jälkeen juna- ja bussimatkan päässä mikä lippu tarvitaan?

Ei varmana tiedä!

Toistetaan entistä eli kaikilla ihmisillä ei ole älykännykkää tai nettiä. Itse kuulun tähän kenellä ei ole älykännykkää.

Täällä kohta joku vastaa, että katso reittioppaasta. Sitä reittiopasta ei ole siellä pysäkillä.

Toivottavasti teidän puhelinpalvelu toimii aamusta yöhön, jotta sieltä voi kysyä neuvoa. Täytyy aina varmuudeksi ottaa henkilön nimi ylös. Samatan esim. bussissa kysyttäessä kannattaa ottaa auton numero ja linjan numeron kellonajan lisäksi.

Erittäin hyvä kirjoitus!
Muutenkin tuntuu siltä että nykyisin kaikki yritykset olettavat että jokainen henkilö on someaddikti tai muuten internetin orja ja hommannut itsellensä kaikki mahdolliset ja mahdottomat some-, netti- yms härpäkkeet.

Mutta kun näin ei ole enkä usko että vielä vuosiin tulee olemaankaan.

Silloin kun Tukholmassa oli vielä vyöhyketaksa oli mahdollista laajentaa kesken matkaa jo ostetun lipun voimassaoloa alkuperäisten ostettujen vyöhykkeiden ulkopuolelle -myös "kertalipulla" matkustettaessa. Näin tulisi olla myös HSL -alueella.

Jos homma toimi Tukholmassa niin en ymmärrä miksi se ei toimisi myös täällä.

Ei ne kuntarajatkaan olleet niin selviä. Esimerkiksi Tammiston kohdalla Vantaa koukkaa kumman etelään. Kyllä nämä kaaret ovat selkeämpiä. BC raja on pitkän matkaa Kehä III:lla. AB raja on kantakaupungin ja esikaupunkien välillä. Käpylä, Kulosaari ja Lauttasaari kuuluu A-vyöhykkeelle. Toki uusi asia voi aina olla outo. Ei se tee siitä huonoa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.